Pieter den Boer
Pensioenconsultant PNO Media
2022 - week 02

Saaie maandag

Maandagochtend 10 januari. Veel saaier kan je het niet treffen. Het is nog donker buiten en m’n zolderkamertje waar ik al weer weken zit te werken, begint pas net een beetje op te warmen. En dan is Blue Monday (echt de allerdeprimerendste dag van het jaar) volgende week pas. M’n agenda denkt er precies hetzelfde over: leeg.

Laten we dan maar aftrappen met mijzelf voor te stellen, aangezien ik de komende week elke dag hier een stukje mag schrijven: mijn naam is Pieter den Boer, en op mijn visitekaartje staat dat ik pensioenconsultant ben. Ik woon in Zandvoort, samen met vrouw en kinderen.

Afgelopen jaar ben ik de wondere wereld van pensioenfondsen binnengewandeld. Om precies te zijn vanaf 1 april bij pensioenfonds PNO Media. Ik heb bijna twintig jaar ervaring in de pensioenwereld, en heb die opgedaan bij commerciële instellingen. Na een wat rommelige coronastart (kantoor gesloten, laptop die tot drie maal toe niet werkt, inlogcodes waarmee je niet kunt inloggen, geen idee wie mijn collega’s zijn; je kent het wel…), nu alweer bijna een jaar aan de slag als pensioenconsultant.

Hoe komt een pensioenconsultant nu op de website van Broadcast Magazine terecht? Eigenlijk heel simpel: we zijn hét pensioenfonds voor de media (en trouwens ook voor de creatieve sector). Al sinds 1947 voeren we pensioenregelingen uit voor bedrijven in de mediawereld. Leuk weetje: we zijn opgericht door de Nederlandse Radio Omroepen. De eerste tv-uitzending vond namelijk pas in 1951 plaats. Nu, 75 jaar later, doen we elke dag ons best om voor zo’n 500 werkgevers en 65.000 (ex-)deelnemers een zo goed mogelijk pensioen te regelen.

En dat gaat de komende tijd een flinke uitdaging worden, omdat het pensioenstelsel de komende jaren op de schop gaat. Maar daarover later deze week meer!

Pieter den Boer
Pensioenconsultant PNO Media

De week van Pieter den Boer

Pensioenconsultant PNO Media
2022 - week 02