Dennis de Bruin
Communicatieadviseur Beeld & Geluid
2023 - week 06

Rustig blijven

Gisteravond was het moment daar, het moment waar we al tijden naartoe aan het leven zijn binnen Beeld & Geluid. De officiële opening van het Mediamuseum! Zoals het hoort was de dag bijzonder hectisch. Staatssecretaris Gunay Uslu meldde zich in de ochtend ziek en dus moest haar vervanger worden voorbereid, directeur-generaal Cultuur en Media van het Ministerie van OCW, Barbera Wolfensberger.

Ondertussen kwamen via alle kanalen berichten bij mij binnen van genodigden die een extra kaartje wilden voor de openingsavond, hun kaartje kwijt waren of zich toch nog afmeldden. Zo werd de dag van de grote opening, eigenlijk net als gedeelten van de voorgaande dagen, een goede test voor mezelf hoe ik omga met stressvolle situaties waar ik niet eerder in deze mate mee te maken heb gehad. Voor m’n gevoel is het goed gelukt om in alle omstandigheden rustig te blijven, overzicht te houden en ook goed te blijven communiceren met iedereen. Dat zit in m’n karakter en kwam nu erg goed van pas. Als je je realiseert dat je die rust behoudt, geeft dat ook weer veel vertrouwen. I can handle it.

Terug naar de openingsavond: die was geweldig om mee te maken. Mijn rol was om de aanwezige pers te begeleiden en zodra het openingsprogramma was afgerond de beste foto uit te zoeken en die bij het al klaargezette persbericht te plaatsen. Zo gezegd, zo gedaan. Tot slot zorgen dat het nieuws ook gedeeld werd op onze eigen kanalen én de foto’s nog delen met talkshow Op1, waar onze directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer dezelfde avond nog aanschoof.

En dan zit het erop… Terwijl ik naar huis reis en dit schrijf, stap ik even uit m’n Beeld & Geluid-bubbel en word ik geconfronteerd met de hartverscheurende berichten uit het aardbevingsgebied van Turkije en Syrië. En hupsa, zo weer de Beeld & Geluid-bubbel in, want volgende week woensdag wacht opnieuw een grootse dag: de dag van de Giro 555-actie, die zoals altijd plaatsvindt bij ons in het pand. Hopelijk kunnen we dan met z’n allen een geweldig bedrag inzamelen om de hulptroepen in het getroffen gebied te steunen. ❤

Dennis de Bruin
Communicatieadviseur Beeld & Geluid 

De week van Dennis de Bruin

Communicatieadviseur Beeld & Geluid
2023 - week 06