Dennis de Bruin
Communicatieadviseur Beeld & Geluid
2023 - week 06

Persmiddag

In mijn rol als Communicatieadviseur ben ik onder meer verantwoordelijk voor PR. Het is de bedoeling dat iedereen in Nederland straks op de hoogte is dat het Mediamuseum van Beeld & Geluid weer open is én dat het een te gekke beleving is waar je zéker naartoe wilt. Dit doe ik in samenwerking met mijn collega’s die zich focussen op marketingcampagnes. 

Voor mij betekent het veel schakelen met talkshows, andere tv- en radioprogramma’s, kranten, magazines, maar ook podcasts en sites die aandacht willen besteden aan de opening. Dat is voor mij allemaal nieuw: voor ik bij Beeld & Geluid begon had ik nog geen ervaring op het vlak van PR en persvoorlichting. Ik ben journalistiek geschoold en heb onder meer twee jaar bij het ANP gewerkt, maar mijn communicatie-ervaring deed ik op als Contentredacteur/ Onderwijsmarketeer bij hogeschool Windesheim. M’n eerste maanden bij Beeld & Geluid zijn dus direct een fantastische leerschool voor me. Ik heb het gevoel dat de richting van persvoorlichting het pad is waar ik me verder in wil ontwikkelen. De toekomst zal uitwijzen of het inderdaad die kant op gaat.

Zoals gisteren al aangegeven: vandaag is een belangrijke dag. We organiseren een persmiddag waar journalisten van allerlei media langskomen. We geven ze een exclusieve preview van het Mediamuseum, met een rondleiding en de kans om een aantal hoofdrolspelers te spreken die verantwoordelijk zijn voor het museum. Dan moet je denken aan hoofdredacteur Ineke Middag, art director Pieter van der Heijden (ook art director van het eerdere museum), maar ook onze directeur, de altijd enthousiaste en vrolijke Eppo van Nispen tot Sevenaer.

Na de persmiddag is het tijd voor nog een hoogtepunt in deze week: ‘s avonds vieren we een openingsfeestje met iedereen die betrokken is geweest bij het realiseren van het nieuwe Mediamuseum. Alle personeel van Beeld & Geluid is erbij, maar ook onze belangrijke bouwpartners. Het belooft een mooie avond te worden!

Dennis de Bruin
Communicatieadviseur Beeld & Geluid 

De week van Dennis de Bruin

Communicatieadviseur Beeld & Geluid
2023 - week 06