Dennis de Bruin
Communicatieadviseur Beeld & Geluid
2023 - week 06

Het grote openingsmoment

Goedemorgen! Na een bijzonder drukke maar vooral ook positieve en leuke dag bereiden we ons vandaag voor op de officiële opening van het Mediamuseum. Vanavond is staatssecretaris Gunay Uslu te gast bij Beeld & Geluid en zal zij het museum opnieuw open verklaren.

Na zeven jaar van plannen maken, het oude museum afbreken, een compleet nieuw museum opbouwen en finetunen is dan het moment aangebroken waarop we het van de daken kunnen schreeuwen: we zijn weer open!
Het voelde gisteren eerlijk gezegd ook alsof we al open zijn: in de avond vierden we de Creators Party, het openingsfeest voor iedereen die bij Beeld & Geluid werkt, alle bouwpartners en ook voormalig collega’s die de afgelopen jaren bij de verbouwing betrokken zijn geweest. Een topavond, met heel veel lachende gezichten en vrolijkheid!
Bij het museumteam was de opluchting van de gezichten af te lezen, voor hen was het de laatste maanden keihard werken. Maar het is gelukt! Alles staat en werkt naar behoren. En dat niet alleen: het Mediamuseum ziet er ook nog eens fantastisch uit.

Dan denk je nu misschien: ‘Wij van WC Eend…’, maar ook de aanwezige journalisten die gisteren naar onze persmiddag kwamen, onderstreepten dat. Ik zag een aantal van hen vol bewondering om zich heen kijken bij de entree van het museum. Dat is precies waar ik stiekem al een beetje vanuit ging, maar erg fijn om ook de bevestiging te krijgen. De journalisten die ik sprak, waren lovend over wat het museum te bieden heeft. Nu afwachten wat we de komende dagen in verschillende media terug gaan zien…
Voor de lezer die nu denkt: ‘Zo, ik ga donderdag gelijk dat Mediamuseum bezoeken’ een kleine disclaimer: as. zaterdag 11 februari openen onze deuren voor publiek. Vanaf dan is iedereen van harte welkom!

Dennis de Bruin
Communicatieadviseur Beeld & Geluid 

De week van Dennis de Bruin

Communicatieadviseur Beeld & Geluid
2023 - week 06