Kevin Soares
EVP International Formats idtv
2022 - week 10

Ready for take-off

Na zes jaar als gedelegeerd producent bij idtv gewerkt te hebben, ben ik een nieuw avontuur gestart als EVP International Formats. Mensen die mij een beetje kennen, leggen vaak meteen de connectie met reizen. Ik ben een reisfanaat en ik houd van vliegen.

Mijn eerste reisweek begon alleen wel wat onstuimig. Een gecancelde vlucht halverwege de reis, vertraging door winters weer en een niet werkend vliegtuig. Maar ik blijf (vooralsnog) lachen!  

In mijn nieuwe functie ben ik verantwoordelijk voor de uitrol van de door idtv ontwikkelde formats op de internationale markt. Daarbij trek ik samen op met onze collega’s van All3Media International in Londen. Aan mij de taak om, samen met producenten in andere landen, mooie en succesvolle series uit te brengen.
Te beginnen met De Verraders, een format dat op dit moment aan meer dan tien landen is verkocht. Daarnaast ga ik mij richten op de ontwikkeling van ancillary producten en heb ik veel contact met onze creatie-afdeling tijdens de ontwikkeling van nieuwe formats.

24 ogen
Terug naar mijn reis. Uiteindelijk kom ik aan op mijn eindbestemming: Oslo, Noorwegen. Een fantastisch team van Fremantle Norway zit midden in de pre-productie voor de Noorse variant van De Verraders. Bij binnenkomst staren 24 ogen mij aan. Ik zie ze denken: laat jij maar eens zien wat je ons komt vertellen. Ik weet zelf ook nog goed hoe ‘enthousiast’ ik zelf was als consultants of format owners langskwamen.

Al snel bespreken we een aantal goede punten waarop De Verraders zo verschilt van andere producties. En zo smelt de argwaan als sneeuw voor de zon weg. Letterlijk, want ook buiten is het inmiddels gestopt met sneeuwen. Gelukkig kan ik zonder vertragingen weer terug naar Nederland. 

Kevin Soares
EVP International Formats bij idtv

De week van Kevin Soares

EVP International Formats idtv
2022 - week 10