Willemien van Aalst
Directeur/hoofdredacteur HUMAN
2021 - week 12

Radicaal Menselijk

Een land in crisis, een demissionair kabinet en dan: verkenners voor een nieuw kabinet die per direct moeten stoppen nadat aantekeningen over de verkenningsgesprekken publiekelijk zichtbaar werden.

‘De werkelijkheid verzin je niet’, om met een (oude) slogan van IDFA te spreken. Hoe vanaf hier weer verder? Het vertrouwen zal er in Den Haag niet groter op worden. En toch is ‘vertrouwen’ de basis van waaruit wij mensen tot de mooiste resultaten kunnen komen, althans in mijn optiek.
Geen vooringenomen standpunten, maar een open dialoog. Elkaar iets gunnen. Altijd het individu blijven zien. Ik klink al als een echte humanist! En dat ben ik natuurlijk ook: als leider van de troepen bij HUMAN.
Wij hebben onlangs ons Beleidsplan 2022-2026 ingediend, ter beoordeling van de Raad voor Cultuur, het Commissariaat voor de Media en de NPO, met de titel ‘Radicaal Menselijk’. Wat zou er gebeurd zijn als er op de aantekeningen van Ollongren zou hebben gestaan: ‘Pieter Omtzigt: Radicaal Menselijk’ in plaats van ‘Positie Omtzigt, functie elders’?

Willemien van Aalst
Directeur/hoofdredacteur HUMAN

De week van Willemien van Aalst

Directeur/hoofdredacteur HUMAN
2021 - week 12