Willemien van Aalst
Directeur/hoofdredacteur HUMAN
2021 - week 12

Impactprogramma

Gisteravond vond alweer de zevende van veertien zogeheten meetups van Klassen plaats. Ditmaal in Zeeland. Deze meetups, die verspreid over het land plaatsvinden, zijn onderdeel van het impactprogramma dat HUMAN samen met producent Een van de Jongens organiseert.

Onze veelbesproken documentaireserie Klassen van Ester Gould en Sarah Sylbing zette kansengelijkheid in het onderwijs hoog op de agenda. Gedurende het impactprogramma praten we met duizenden professionals uit de onderwijssector door over het thema en zoeken we met elkaar naar oplossingen. Van politieke oplossingsrichtingen tot concrete stappen: ‘Wat ga ik morgen veranderen als ik weer voor de klas sta?

Hoessein Alkisaei klein
Hoessein Alkisaei, breed lachend op de foto, schept als moderator soepel en succesvol orde in de online meetups waar soms wel 300 mensen aan deelnemen. Het programma is opgebouwd rond plenaire sessies, in aanwezigheid van de makers van Klassen, en breakout rooms in kleiner gezelschap.
Wat mij persoonlijk trof, was dat er zoveel gepassioneerde docenten, van jong tot oud, van HBO-student tot gepensioneerde, zo ontzettend graag hun steentje bij willen dragen om het veelkoppig monster van de kansenongelijkheid de nek om te draaien. Eind mei presenteren we de resultaten van het impactprogramma. Ik hoop dat we als HUMAN een steen in de vijver kunnen gooien.

Willemien van Aalst
Directeur/hoofdredacteur HUMAN

De week van Willemien van Aalst

Directeur/hoofdredacteur HUMAN
2021 - week 12