Willemien van Aalst
Directeur/hoofdredacteur HUMAN
2021 - week 12

Motor

Het leek me een mooi idee: elke dag in deze column een beeld centraal zetten. Een foto, schilderij of cartoon. Een beeld kan zo veelzeggend zijn

Bovendien zou het me een goede structuur geven voor deze dagelijks column die toch tussen de bedrijven door van een volle agenda geschreven moet worden. Maar helaas, voor het gebruik van elk beeld is toestemming nodig. Natuurlijk. Dus heb ik het beeld laten varen, tenzij ik mijn kans schoon zou zien.
En die kans deed zich direct voor op maandagochtend bij de Weekstart van HUMAN.

Bestand 1 Willemien klein

Dit is ons team, althans een groot deel van de groep. HUMAN kent een rijke en lange traditie van meer dan dertig jaar en tegelijkertijd is het een jonge omroepvereniging en maken we sinds 2016 als aspirant omroep deel uit van het publieke omroepbestel. De motor is ons team van 45 bevlogen medewerkers, in meerderheid vrouw en veelal jong. Het aardige is dat wij door onze relatief beperkte omvang, nu iedere maandagochtend tijdens de Weekstart, of in een pubquiz, samen kunnen komen op één beeldscherm.

We kijken op deze foto overigens wel erg serieus, maar dat is omdat we geconcentreerd luisteren naar Elsie, een van onze jonge medewerkers die de evaluatie van De Publieke Tribune, aflevering Green Deal: wens of werkelijkheid? heeft voorbereid. Ik vind het altijd weer inspirerend om met elkaar te reflecteren op onze programma’s, alsmede op de impact die is gemaakt.
En de meningen bij HUMAN zijn natuurlijk net zo verschillend als in de rest van het land. De een vond dat De Publieke Tribune meer moest uitleggen over de klimaatproblematiek, de ander juist minder. De een vond dat er te weinig aandacht was voor de worstelende boeren en ondernemers, de anderen juist te veel. Over één ding konden we het gelukkig eens worden: de discussie was wél levendig.

Willemien van Aalst
Directeur/hoofdredacteur HUMAN

De week van Willemien van Aalst

Directeur/hoofdredacteur HUMAN
2021 - week 12