Mabelie Bruijns
2018 - week 26

Ontleden

Afgedaan met een hamerstuk, fiche, geannoteerde agenda: ik word duizelig van alle termen.

Door mijn nieuwe rol bij Discovery ben ik vooral heel veel aan het lezen. Ik heb er zelfs een nieuwe plek voor op kantoor gekregen – met overigens fantastisch mooi uitzicht over de haven en het IJ. Mijn mailbox zit dagelijks vol met e-mail-attenderingen van de Tweede Kamer. Wát?! Nou, alle Kamervragen, brieven aan de regering, moties, verslagen en besluitenlijsten. Kortom: alles wat er in de Tweede kamer wordt besproken. En ik kan je vertellen, ze lullen heel wat af.

Ik scan alle mails op onderwerpen van dossiers die voor Discovery van belang zijn. Voorbeelden: de Wet op Kansspelen, het Nationaal Preventieakkoord, maar ook het openstellen van de kabel VodafoneZiggo en natuurlijk alles omtrent de NPO en hoe zij hun begrotingstekort gaan oplossen.

Hoewel ik de onderwerpen best begrijp, is de bewoording die wordt gebruikt vaak moeilijk. Het leest niet weg als een lekker spannend boek. Soms moet ik de zinnen ontleden om te begrijpen wat er nou precies staat en dan moet ik ook nog eens goed nadenken wat het precies betekent. Niet alleen letterlijk, maar ook voor ons als bedrijf. Sexy is anders, maar ik vind dit gepuzzel dus juist heel leuk. Bijkomend voordeel: als je van iemand af wil op een feestje, dan is dit het ideale gespreksonderwerp.

Vandaag bereid ik me voor op de gesprekken met Kamerleden, waarin we vanuit de VCO (Vereniging Commerciële Omroepen), onze visie geven op de ontwikkelingen in de media-industrie. Nu moet ik rennen voor een strategie meeting met het MT, waarin we onder andere verdergaan met het uitwerken van de details van onze portfoliostrategie. Zeg maar; een soort van ‘Lagere Regelgeving’.

Mabelie Bruijns
Director Corporate Communicatie & Public Affairs