Mabelie Bruijns
2018 - week 26

Game – Set – Mabes

Vandaag is het precies 40 jaar geleden dat gastland Argentinië Nederland versloeg tijdens de finale van het WK voetbal. Ik bestond toen nog helemaal niet. Kan het me dus zeker niet herinneren. Ook is het niet een feitje dat ik even oplepel, omdat ik zo geïnteresseerd ben in deze sport. Sterker nog, ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik hou dus helemaal niet van voetbal.

Tijdens het WK van 2006 in Duitsland mocht ik van SBS die kant op met journalisten. Toen Nederland de 8e finale bereikte, mocht ik nóg een keer. Ik wilde het afslaan. Had geen zin. Mijn toenmalige verkering verklaarde me voor gek. Dus ik ging. Het was natuurlijk een voorrecht en hartstikke leuk, maar toen we door Portugal werden verslagen, was ik niet zoals de rest van de bus, helemaal down.

Misschien komt het omdat ik gewoon geen gevoel heb bij die sport. Mis altijd alle doelpunten, praat er op de verkeerde momenten doorheen en herken geen enkele speler. En wat nog het allerergste is, ik leer het ook niet. Voetbal en ik zijn geen match!

Overigens houd ik wel van sport hoor en dan met name het beoefenen ervan: hardlopen, tennissen zeilen, golfen. Ik overweeg nu zelfs wielrennen, mede door de inspiratie die ik opdoe tijdens mijn werk. Dankzij Eurosport heb ik al verschillende mooie events, LIVE mogen meemaken. Van de start én finish van de Tour de France tot de TT in Assen. Het meest bijzonder vond ik om Kiki Bertens front row de kwartfinale te zien winnen bij Roland Garros. Game- Set- Mabes. I love my job!

En natuurlijk wordt er ook gewerkt, maar daarover morgen meer.

Mabelie Bruijns
Director Corporate Communicatie & Public Affairs

De week van Mabelie Bruijns

2018 - week 26