Mabelie Bruijns
2018 - week 26

Goed huwelijk

Dit jaar vier ik mijn lustrum bij Discovery. Ik weet nog goed dat ik solliciteerde, maar niet wist wat ik aan moest trekken. Niet dat er niets in de kast lag, maar ik paste – omdat ik hoogzwanger was – niks leuks meer.

Het maakte Discovery niets uit. De gesprekken volgden in rap tempo, want onze dochter lag ondersteboven en werd een baby op bestelling. Een dag voordat ze geboren werd, was het rond. Vervolgens heeft Discovery vier maanden op me gewacht. Ik was verliefd op het bedrijf én we gingen trouwen. Toen ik begon, veranderde alles. Mijn team bleek niet meer mijn team, de algemeen directeur vertrok én er volgde een joint venture, beter bekend als BrandDeli. Welkom!

Ondanks gemiddeld vier uur slaap per nacht – o ja, ik was net moeder geworden – barstte ik van de energie. Ik mocht meedoen aan een interne leiderschapstraining (GROW) waarvan de sessies plaatsvonden op de Discovery-kantoren in Milaan, München en Londen. Het bleek mijn basis te worden.

Discovery is een matrixorganisatie en daardoor best complex. Dankzij GROW kreeg ik niet alleen de kans om snel de business, maar ook mijn internationale collega’s en het Senior Management Team van Discovery te leren kennen. En vice versa, want het was geen walk in the parc, maar een serieuze verdieping in mezelf als persoon en hét moment om mij als Manager Pers en Communicatie te profileren.

In de jaren die volgden, groeide ik, maar óók mijn liefde voor Discovery. Ik professionaliseerde de afdeling in ons doen en laten. Leerde hoe ik Q&A’s, talking points en strategische communicatieplannen moest schrijven en kreeg internationale erkenning met een Bright Spark Award. Ik greep elke kans aan om ons als bedrijf te profileren in binnen- en buitenland en als kers op de taart maakte ik promotie: Director Pers & Communicatie.

Dit alles is gelukt, omdat Discovery mij ruimte en vertrouwen geeft: de basis voor een goed huwelijk.

Nu, bijna vijf jaar verder heb ik een gedeeltelijk nieuwe rol. Naast corporate en interne communicatie, focus ik me nu ook op Public Affairs. Een compleet nieuwe wereld, maar eentje waar ik graag mijn tanden in zet.

Voorlopig gaan we dus niet scheiden!