Annette van Trigt
2018 - week 49

Onderweg

Als u dit leest, ben ik op weg naar New York. Met een Amerikaanse airline, sorry KLM, de stoelen zijn toch iets beter ingericht op de gemiddelde Amerikaan. Zelfs mijn teckel had nog aan kunnen schuiven.

Maar doggie is onderweg naar onze hulp, die al bouillon voor hem staat te trekken voor vanavond. Hij mag dan ruim 23K volgers hebben op Facebook en ook op Insta doet ie het goed, maar er zijn maar een paar dingen die echt tellen in zijn hondenleven: de gebakken kipfilet van Peter, op een bedje van hondenbrokken.
Hoorde laatst Youp op de zaterdagmorgen over zijn column en het was zijn sport om exact het aantal woorden aan te leveren dat de NRC vereist. Is het nou De of Het NRC? Ik ben offline, dus kan het niet checken. Maar dat wil ik ook: 250 woorden exact. Even gas geven dus.
Ik ben op weg naar het Equus Filmfestival, waar ik mijn documentaires Obstacles en Foul Play heb ingezonden. De purser schuift een stroopwafel toe en als ik het aantal woorden check, 177 al, besluit ik onmiddellijk Book Club te kijken met Jane Fonda. Zien of ik iets van Grace in haar herken. Mijn dochter kan perfect een scène nadoen, die kennelijk op mijn lijf geschreven is.
Ik ontken alles. Weet iemand hoe haar generatie On Golden Pond kan zien? Aandoenlijke film, uit het leven gegrepen. Of zou ie zo traag zijn voor deze tijd, dat ik een flater sla met mijn aanbeveling?

Annette van Trigt
Documentairemaker