Annette van Trigt
2018 - week 49

Kerstboom in New York

De enige handbagage die ik bij me heb, is een camera. Voor een interview met een specialist bij Bloomberg Businessweek, zeg maar het FD van Amerika. Er is toestemming van de editor, zolang ik me maar beperk tot haar publicaties.

Alleen maak ik een beginnersfout door te vragen of ik een shot op de redactie mag maken. Nu heb ik de afdeling communicatie achter me aan en zijn de poppen zijn aan het dansen. Hoeveel vragen gaan ze me nog stellen? Binnen is geen optie, dat geldt ook voor opnamen van het exterieur. Nou, dat zullen we nog wel eens zien. En u ook.
Vanaf de stoep van Victory Secret draai ik gewoon mijn shot. Na een heel veiligheidscircus bij de receptie, verdwijn ik met een mevrouw vol in de make-up, Manhattan in. Missie geslaagd. Na een uur sta ik weer op Rockefeller Center. Waar is dan die boom waar alle netwerken al dagen hysterisch over doen?
De Christmas Tree wordt aangezet. Eenmaal oog in oog met de boom doet ie me denken aan de zure boom die onze achterbuurman om heeft laten zagen. Slalommend langs de road blocks besluit ik hem toch te filmen. Maar wel geschoten met de dranghekken, anti-terreur eenheden, politie, pantserwagens, drones en snipers op de gebouwen.
Dit verraadt toch een andere wereld: Merry Xmas Tree! En dan komt Michelle Obama ook gezellig langs voor haar book tour. Maar het voelt goed, want sta ik niet op de best beveiligde postzegel ter wereld?

Annette van Trigt
Documentairemaker

De week van Annette van Trigt

2018 - week 49