Annette van Trigt
2018 - week 49

Late night shows in New York

In grote rode letters rolt het nieuws de hoek van het FOX-gebouw om. Sinds kort weten we dat het nepnieuws is. ‘Choose a clown, expect a circus’, staat op het T shirt, met de afbeelding van Donald Trump.

Ik ben op zoek naar de studio van NBC. Proberen of ik een kaartje voor The Tonight Show met Jimmy Fallon kan bemachtigen. Vandaag neemt ie er twee op. Het lukt, ik heb een ticket! Maar ook een rugzak. Of ik die een paar blokken verderop wil afgeven. U staat hier, zegt de plattegrond. Kan zijn, maar hoe dan?
Een stemmetje knaagt dat ik de welkomstparty van het Filmfestival ga missen. Hop naar de metro. In een uitgestorven buurt loop ik langs muren met graffiti. Het laatste stuk is onverwacht goed verlicht. Snel glip ik de galerie binnen, blij dat ik er ben. We kunnen ook nog door de make-up voor onze presentatie, grapt iemand.
Er zijn filmopnamen voor de deur. Ik reken op een stevige shoot out, getuige de wijk. Eenmaal terug in het hotel zie ik tot mijn schrik Tammy Wynette bij Jimmy Fallon. Gemist! Samen met Jane Fonda heeft ze Club 95 opgericht. Ze gaat er ook steeds jonger uitzien! En Michelle Obama, die praat tegelijkertijd honderd uit bij zijn grote concurrent!
Heen en weer zappend struikel ik over Breaking News. Oud-president Bush sr. overleden. Wynette zingt op haar stiletto’s een duet met Jimmy Fallon, het publiek gilt en joelt. En Michelle Obama vermijdt knap het Trump-woord als haar naar de huidige president wordt gevraagd. Oei, pijnlijk dit, twee ingeblikte late night shows. Geniet alvast van jullie weekend jongens!

Annette van Trigt
Documentairemaker

De week van Annette van Trigt

2018 - week 49