Annette van Trigt
2018 - week 49

Bende van 5

De eerste keer dat ik naar New York ging, was met mijn collega Ruud Hendriks. Voor Veronica Radio. Lex Harding, onze toenmalige radiodirecteur stuurde ons weg met de opdracht terug te komen met een nieuwsformat.

In the Big Apple was een radiostation: WINS 10 dat Lex voor ogen had. We gingen daar kijken en niet veel later waren we in de lucht met Veronica Nieuwsradio: De wereld in een half uur. Na dat half uur kon de luisteraar weer door met zijn eigen leven.
Van Jan Herselman, de financiële directeur, mochten we naar een musical op Broadway. Hij had uitgerekend dat dat kon. Niet met Excel, want hij snapte niks van computers. Had er wel een demonstratief op zijn bureau staan, maar daar zwommen twee goudvissen in.
Verder mochten we dineren met onze beoogde Amerika-correspondent boven in het World Trade Centre. In een restaurant dat ronddraaide. Alles kon bij Veronica. Tineke werd tien keer ontslagen door Rob Out, ik twee keer geschorst door Lex en Gert Berg van de zender gehaald toen ie Vader Abraham iets te prikkelend bejegende: “Maar Vaderrr!”
We hebben er ‘De Bende van 5’ aan overgehouden en lachen ons tranen met tuiten om die tijd. Jaap van Meekeren presenteerde en sliste enigszins. Jan de Hoop die de muzieksamenstelling deed, zocht de platen er op uit. Flauw van het lachen lagen we boven op de redactie als we zijn afkondiging hoorden: “Dat waren de Starsisters met Seventy Seven Selfies.” Vandaag bezoek ik Ground Zero.

Annette van Trigt
Documentairemaker