Duurt Holman
Creative Director Stepping Stone
2021 - week 37

Onder je neus

Soms ligt iets recht onder je neus en zie je het niet. Ik woon op Texel, mijn verloofde woont hartje Amsterdam – toch heb ik Jouw Stad, Ons Dorp niet bedacht. En de boer uit de SBS-show Speld in de Hooiberg was letterlijk mijn buurman – en toch geen programma van ons.

Ik ga nog even door: mijn zoon woont al jaren in het buitenland en toch ben ik niet de geestelijke vader van Au Pairs. En in een brainstorm met Raven van Dorst, kwamen wij niet op Boerderij Van Dorst – terwijl ik zelf nota bene op een boerenerf mét moestuin woon!

Als creatief sta je bijna altijd ‘aan’. En dat is soms gekmakend voor je omgeving (en ook wel eens voor jezelf). Sta ik met m’n verloofde op een festival, moet ik toch even noteren dat comedian Zussemezo zeer de moeite waard is om mee af te spreken. Of zit je bij vrienden op de wc in een tijdschrift te bladeren, moet je toch even vragen of je er een bladzijde uit mag scheuren als inspiratie voor een format.

Screenshots van Teletekst zijn ook handig. Het is inmiddels een running gag: in de groepsapp van mijn familie circuleren diverse foto’s waarop ik Teletekst zit te checken. Maar gelukkig vormen dit soort momenten vaak wél de inspiratie voor een programma-idee binnen ons creatieve team: van De Huizenjagers, Moordtieten, Operatie Obesitas of Eens Ging Hier de Zee Tekeer.

Het verveelt nooit om op zoek te gaan naar nieuwe onderwerpen, thema’s of mensen. Zo brainstormden we vorige week met Olivier Locadia (Willie Wartaal) met een rits aan woke ideeën tot gevolg. Gisteren hadden we dichter Joost Oomen (die van De Slimste Mens) uitgenodigd en ontstond er een bijzonder, absurdistisch idee voor een reisprogramma.

Geen garantie of het ons lukt om een omroep of zender net zo enthousiast te krijgen als wij, maar beide afspraken waren inspirerend, verrijkend en humorvol. Dus accepteer ik met liefde dat ik soms iets mis, dat recht onder m’n neus ligt.

Duurt Holman
Creative Director, Stepping Stone

De week van Duurt Holman

Creative Director Stepping Stone
2021 - week 37