Francis van de Pavert
Relatiemanager Economie & Media - Gemeente Hilversum
2023 - week 28

Nieuwe medewerker

Vandaag is een bijzondere dag! Als nieuwe medewerker van de gemeente Hilversum leg ik de ambtseed af. We beginnen de dag met een mooie klim. We gaan de toren op van toch wel het allermooiste gemeentehuis van Nederland. 

Naast het uitzicht ben ik ook onder de indruk van het verhaal van onze gids. Dit belooft wat voor onze stadswandeling van vanmiddag, waar we onder leiding van Arnold Huisman meer leren over Hilversum.
Na deze bijzondere gebeurtenis hebben mijn collega Ieke Roelofs, Relatiemanager Energietransitie bedrijven, en ik een afspraak bij de creatieve broedplaats Werf35. De oude gemeentewerf is getransformeerd tot een locatie met impact-gedreven en creatieve bedrijven. We krijgen een tour van Helen van den Hof en zijn onder de indruk van de plek waar historie en duurzame ontwikkelingen zichtbaar zijn. Een prachtige locatie die nu bloeit en groeit.

In de recent gerenoveerde Stookplaats hebben inmiddels ruim dertig ondernemers hun intrek genomen. We spreken af om na de zomervakantie verder te praten om concreet te maken wat we voor elkaar kunnen betekenen, waar we ondernemers bij kunnen ondersteunen en waar we nieuwe samenwerkingen kunnen initiëren. Kunnen we mooi meteen een kijkje nemen bij Ketelhuis aan de Werf, een nieuwe ontmoetingsplaats voor lunch en diner en ruimte voor flexwerken.  

De donderdag sluiten we als team Economie & Media af met een borrel bij David’s op het Media Park. We praten bij over de laatste ontwikkelingen binnen ons team en kijken vast vooruit naar alle nieuwe plannen. Veel ambities in ons team. Zo gaan we aan de slag met gebruikers en eigenaren om een samenwerkingsagenda op te stellen voor de lange-termijnontwikkelingen op het Media Park, de Campusorganisatie, de verkenning van een nieuw kennisinstituut rond AI, data en nieuws en we kijken hoe we het startup-klimaat verder kunnen versterken. 

Francis van de Pavert
Relatiemanager Economie & Media – Gemeente Hilversum 

De week van Francis van de Pavert

Relatiemanager Economie & Media - Gemeente Hilversum
2023 - week 28