Francis van de Pavert
Relatiemanager Economie & Media - Gemeente Hilversum
2023 - week 28

Nieuw

De laatste ‘De Week Van’ voor de zomerstop. Je merkt het overal, de zomervakantie staat voor de deur. Ook bij ons op kantoor worden flinke stappen genomen om zo veel mogelijk af te ronden voor het zomerreces begint.

Een nieuw fenomeen voor mij, zomerreces. Sinds begin juni werk ik bij de gemeente Hilversum als Relatiemanager Economie & Media. Ik kom uit de creatieve industrie (merk- en bureauzijde), dus naast het zomerreces zijn er meer dingen nieuw. Ik leer iedere dag weer iets bij over het reilen en zeilen van de gemeente Hilversum: processen, procedures, ontmoet nieuwe collega’s en leer bijzonder veel afkortingen. Mijn rol is vooral naar buiten toe en heeft de focus op het ontwikkelen en onderhouden van relaties met ondernemers in de media en creatieve industrie en het initiëren en bevorderen van samenwerkingen.

Vandaag staat in het teken van intern overleg met de afdeling LVK, oftewel Leef- en Vestigingsklimaat en een bezoek aan Media Perspectives, de stichting die kansen en ontwikkelingen signaleert en omzet naar concrete plannen en projecten. Cross Media Café is één van deze projecten. Samen met Beeld & Geluid organiseren ze gedurende het jaar bijeenkomsten voor mediaprofessionals waar de nieuwste ontwikkelingen worden gepresenteerd.

In mijn eerste week bij de gemeente Hilversum mocht ik het meest recente café bijwonen met het onderwerp: AI: Gamechanger voor de media. Ik kwam vol inspiratie thuis en ben gelijk aan de slag gegaan om een aantal learnings uit de talks om te zetten in acties. Aan het eind van de dag verwerk ik alle informatie uit de workshop ‘visie voor het startupecosysteem regio Utrecht’ van afgelopen week. Gemeente Hilversum werkt nauw samen met de regio Utrecht om innovatief ondernemerschap door startups en scale-ups aan te jagen. Als afsluiter van deze dag is het vanavond tijd voor mijn nieuwe hobby: een rondje op de SUP op de Loosdrechtse Plassen, duimen voor een mooie zonsondergang.  

Francis van de Pavert
Relatiemanager Economie & Media – Gemeente Hilversum

De week van Francis van de Pavert

Relatiemanager Economie & Media - Gemeente Hilversum
2023 - week 28