Annelies Sitvast
2019 - week 12

Net5: 20 jaar en verkering

Televisie heeft een bepaalde magie die vroeger al enorm tot mijn verbeelding sprak. Ik deed al aan bingewatchen voordat het überhaupt een ding was.

Ik herinner me nog goed dat vijftien jaar geleden de laatste aflevering van Sex and the City te zien was bij Net5 en hoe ik met mijn zusje en beste vriendin een ‘farewell party’ had georganiseerd. Samen keken we de laatste aflevering en namen we geheel in stijl afscheid van wat voelde als vriendinnen.
Televisie, mooie content, dat doet iets met je, wordt onderdeel van je belevingswereld, voelt soms als een oude, vertrouwde vriend en soms als nieuwe liefde, spannend en verrassend. In het realiseren van de balans tussen beide belevingen zit voor mij de kracht van een goede televisiezender. Wij zijn daar bij Net5 heel bewust mee bezig.
Zo hebben we in de zomer de themamaand Vintage Love en in de donkere decembermaand Lovely December. De kijker weet: in juli moet je bij Net5 zijn voor je dosis romantiek, met de mooiste en grootste klassiekers, zoals bijvoorbeeld Pretty Woman.

Deze films voelen als het weerzien met een oude vriend. Je hebt elkaar jaren niet gesproken, maar als je elkaar weer ziet, dan is het gevoel meteen vertrouwd en goed. Je weet wat je kan verwachten en je weet ook dat de ontmoeting je niet zal teleurstellen.
Door deze categorie films te thematiseren creëren we duidelijkheid naar de kijker en vergroten we hun vindbaarheid en aantrekkingskracht bij Net5. Juli en december zijn dankzij deze aanpak twee van onze best scorende maanden.
Maar ook de nieuwe liefde heb je nodig om een optimale beleving voor de kijker te creëren, zodat het niet saai en voorspelbaar wordt. Die nieuwe liefde kan een nieuwe serie zijn als New Amsterdam of een grote première als Fifty Shades Darker. Maar vooral Nederlandse programma’s zijn uitermate geschikt om je profilering als zender te versterken, en urgentie te creëren.

Die nieuwe liefde hebben we nu gevonden in LINDA., we zitten in de prille fase van onze verkering. Een spannende tijd van elkaar beter leren kennen, nadenken over de toekomst en plannen maken waar je samen op verder kan bouwen. Zo dromen we beide van Nederlands drama, spraakmakende onderwerpen en thema’s en een optimale synergie van onze content op televisie, online en print.
Morgen begint de lente, en wij zijn verliefd!

Annelies Sitvast
Zendermanager Net5