Antal van Elsen
2019 - week 41

Mediawijsheid

Poeh! Nu het einde van Dutch Media Week nadert, wordt het steeds moeilijker om uit bed te komen. Woensdagavond, na het feest van de Online Radio Awards, zag ik een prachtige film bij de opening van Filmfestival Hilversum: Parasite.

Echt een aanrader, waarbij je soms niet weet of je moet lachen of huilen, afschuw en een stiekeme grinnik wisselden elkaar af. Donderdagochtend startte de dag voor mij met de Expertmeeting Media in Onderwijs en de lancering van Beeld en Geluid op school.
In een tijd van fake news, Snapchat en influencers is het voor kids en jongeren belangrijk om kritisch en bewust met deze media om te kunnen gaan. Tijdens deze sessie werd gesproken over welke verantwoordelijkheid het onderwijs in het mediawijs maken van leerlingen heeft.
Over mediawijsheid hoefden we hoofdgast van BMY College Talk John de Mol niets uit te leggen. Tof dat hij de tijd nam om een uur lang voor een zaal gevuld met mediastudenten te vertellen over zijn werk en zijn leven.
Deze mediastudenten kregen deze dag ook nog de gelegenheid zich te presenteren bij verschillende mediabedrijven als Talpa, BNNVARA. EndemolShine, KRO-NCRV, RTL en Beeld en Geluid. De geluksvogels!
Tot slot dook ik de Media Night in, zag daar bijzondere werken van wat hedendaagse mediamakers creëren met onze collectie en sloot de avond dansend af. Vandaag, vrijdag, is voor mij de laatste werkdag Dutch Media Week met Enzo Knol en Jim Stolze over de Grootse AI les van Nederland, maar de Open Studio Dagen dit weekend ga ik zeker met de kids zien.
Daarna weer verder kijken naar Dutch Media Week 2020. Heb je ideeën, wil jij meebouwen of iets laten zien? Dan hoor ik het graag! Mail mij op avelsen@beeldengeluid.nl

Antal van Elsen
Relatiemanager Beeld en Geluid