Antal van Elsen
2019 - week 41

De kracht van radio

Bestaat radio over 100 jaar nog? Die vraag ik heb woensdag echt wel honderd keer gehoord. Wat mij betreft een volmondig JA.

Van Hanso Idzerda die op 6 november 1919 het eerste radioprogramma voor een publiek wist te verzenden tot de hedendaagse podcastluisteraar die vanuit de broekzak streamt. Mijn eerste liefde en eerste werkplek was ook radio. Tijdens Dutch Media Week Live was ik te gast bij presentator Rick van Velthuysen en met hem reed ik, op mijn eerste werkdag in mijn eerste ‘echte’ baan na mijn studie, groen als gras naar Friesland voor de live uitzending van Radio 538 vanaf de Elfstedentocht.
Ik had de schone en belangrijke taak om in het programma van Will Luikinga fruitmachine Harry te bedienen. Heel wat jaren en banen verder is radio nog steeds mijn favoriete medium. Snel, direct, persoonlijk, intiem en 1 op 1. Dat is de kracht van radio, en ja, dat blijft ook de komende 100 jaar nog zo.
Woensdag was deze Dutch Media Week-radiodag ook helemaal AAN. Er waren radioworkshops met Pierre Papa, een online radiocongres met onder andere het verhaal van de te gekke KLM podcast en het geheel werd afgesloten met de uitreiking van de Online Radio Awards. Gefeliciteerd Domien, de makers van de podcast Man Man Man, KINK en Sjors Fröhlich!
En tot slot natuurlijk de tips: vandaag op het programma Beeld en Geluid op school, de BMY Matchmaking sessies, een BMY College Talk met niemand minder dan John de Mol en het klapstuk voor alle jonge creatieve mediamakers: de Media Night. Zie je daar!

Antal van Elsen
Relatiemanager Beeld en Geluid