Q-escape room
2021 - week 50

Marieke blikt terug: “Zo vervreemdend”

De radiomarathon waarbij vier dj’s zich op laten sluiten in de Q-escape room is begonnen. Mattie, Marieke, Domien en Bram zijn met blinddoeken op weggevoerd naar de plek waar ze de komende uren, dagen en misschien wel weken zullen vertoeven. Ze mogen pas naar buiten als ze de muzikale code kraken en luisteraars kunnen ze daarbij helpen. Marieke Elsinga blikt terug op de eerste dag.

“Wát een dag. We hadden geen idee wat we konden verwachten. We bleven tijdens de ochtendshow gewoon in de studio, dus we dachten: wanneer begint het nou? Op een gegeven moment werden we meegenomen door mensen die helemaal in het zwart gekleed waren. We werden geblinddoekt in busjes geduwd. Het was zo vervreemdend.”

“Na anderhalf uur te hebben gereden, werd ik in een ruimte geleid en vastgeketend met handboeien. Nog altijd met een blinddoek op, hebben we daar wel twee uur gezeten met keiharde muziek in mijn oren. Toen het uiteindelijk lukte de blinddoek af te doen, bleek ik met Bram in een kleine ruimte te zitten. We konden uiteindelijk pas na een puzzel via een luik in de vloer door een ruimte kruipen. En zo kwamen we dan eindelijk bij Mattie en Domien terecht.”

Qmusic escape room 2 564

“Het is weer heel anders dan vorig jaar. Toen werden we in de escape room gezet en mochten we onze blinddoek af doen. Dit keer was er een hele weg naartoe. Ook zijn we dit keer in een museum vol kunst, in plaats van een platenzaak.”

“Mijn strategie is dit jaar om niet als een kip zonder kop bezig te gaan met alles, maar gewoon even rustig te kijken wat er allemaal te zien is. En dat werpt al meteen zijn vruchten af, want ik zag toen ik rustig op de bank zat te kijken zo een oplossing van een puzzel!”

“Mattie, Domien en ik hebben de meeste ervaring, maar Bram komt er met een frisse blik in. Dus ik heb mijn hoop wel een beetje gevestigd op Bram. Al denk ik niet dat we er binnen een week uit zijn. Ik heb voor ongeveer negen dagen gepakt, want ik hoop met kerst toch wel weer op vrije voeten te zijn…”

Marieke Elsinga
Dj Qmusic