Q-escape room
2021 - week 50

Bram Krikke: “Ik weet niet wat Marieke in haar water doet!”

Op de laatste dag van deze columnreeks is het Bram Krikke die vertelt over zijn ervaringen in de Q-escape room. De dj’s hebben er inmiddels twee dagen op zitten en zijn nog niet echt dichtbij het kraken van de muzikale code gekomen. Wel hebben ze al veel gepuzzeld en nog meer hulp van luisteraars gekregen. Er komen dagelijks meer dan tienduizend berichten binnen van luisteraars die helpen.

Bram vertelt: “Er zijn vandaag heel veel puzzels opgelost, die allemaal naar Domien Verschuuren leiden. Het is echt te veel om op te noemen. We hebben schilderijen moeten draaien, luiken gingen open, we hebben parfums moeten raden, we hebben een cryptex ingevuld, daar kwam een bonnetje uit. Dat bonnetje leidde naar een wasserette in Eindhoven waar een luisteraar voor ons een shirt moest halen. Kun je het nog volgen? Nee, wij eigenlijk ook niet. Maar we zitten nu op het spoor van ‘Racoon’.”

“Ik vind het superleuk”, vervolgt de dj. “Ik ben wel overprikkeld. Er zijn zo veel vraagtekens en haakjes. We weten gewoon niet waar we moeten beginnen of eindigen. Maar het is echt next level. Wat ik vooral mooi vind om te zien, is hoe het leeft onder de luisteraars die ons er geweldig doorheen slepen.”

“Het moeilijkste is om overzicht te bewaren. Er zijn zo veel hints. We krijgen zo veel tips en trucs. Dus overzicht is het moeilijkst hier. Het meeste heb ik aan Marieke. Ik weet niet wat ze in haar water doet, maar ze is erg scherp.”

“Ik hoop dat de luisteraars dit net zo leuk vinden als wij. Want ze zijn medeverantwoordelijk voor het oplossen van de puzzels. Ze zijn echt bepalend en vandaag is maar weer gebleken dat we zonder hen nooit zullen ontsnappen.”

Over dat ontsnappen is Bram zeer stellig: “Geef ons nog een dag, of maximaal twee. Morgenavond, of uiterlijk zaterdagavond zijn we er wel uit denk ik.”

Op het moment van schrijven hebben de dj’s nog geen enkel onderdeel van de muzikale code gekraakt.

Bram Krikke
Dj Qmusic

PS mis niets van het avontuur door te luisteren naar Qmusic, of check Qmusic.nl of de Q-app.