Q-escape room
2021 - week 50

Een vriendenweekend organiseren

In het dagelijks leven werk ik als eindredacteur van het programma Mattie & Marieke. Ik ben in die rol verantwoordelijk voor het team, voor en achter de schermen, en natuurlijk voor alle content die we maken, on air en online.

Maar het afgelopen jaar verruilde ik op woensdagen mijn werkplek met die van een vergaderzaal net buiten Qmusic. De woensdagen waren gereserveerd voor het puzzelteam van de Q-escape room.

Al drie jaar lang ben ik onderdeel van dit puzzelteam. Dit jaar zijn we met vijf personen van verschillende afdelingen. Samen bedenken we het thema, het uiterlijk van de escape room en bedenken we de opdrachten waarmee de dj’s dichter bij de muzikale code kunnen komen.

Ik werk vaker aan projecten en in projectgroepen, maar dit is anders. We werken alle vijf vanuit hetzelfde belang: de beste escape room bouwen waarmee we mooie content kunnen maken. Een collega uit het puzzelteam omschreef het een tijdje geleden alsof we met een club vrienden een weekend weg aan het organiseren zijn waarin alles mogelijk is. En dat vat inderdaad onze lol, ons enthousiasme en het gevoel dat alles kan en mag, samen.

Begin dit jaar zijn we gestart met een tweetal brainstormsessies binnen Qmusic. Iedereen mocht aanhaken. Het maakt mij niet uit wat je functie is, een escape room is niet een traditionele radio-actie. Iedereen die wel eens een escape room heeft gedaan, kan een bijdrage leveren aan dit project. Dus waarom zou je niet bij een zenderbrede actie ook iedereen van die zender om hulp vragen? Bij het puzzelteam ligt dan vervolgens de taak om er radio en online content van te maken.

De afgelopen weken stond voor ons in het teken van de bouw, de inrichting en het testen van de opdrachten. Morgen is het eindelijk zover. Dan zien de dj’s en de luisteraars voor het eerst het resultaat. Vandaag, dinsdag 14 december, verruil ik ook weer mijn werkplek voor de Q-escape room. Samen met mijn collega’s, die tijdens de actie verantwoordelijk zijn voor regie en productie, neem ik straks het draaiboek door.

Vanmiddag loop ik dan met het puzzelteam een laatste ronde om er zeker van te zijn dat alles klaarstaat voor de start. En dan ga ik naar huis om mijn koffer in te pakken. Want het vriendenweekend gaat morgen beginnen. En daar heb ik heel veel zin in.

Marlies Hartendorf
Eindredacteur Mattie & Marieke

PS Morgen lees je hier een bijdrage van Mattie Valk en Domien Verschuuren. Zij blikken samen terug op de eerste twee edities van de Q-escape room. Daarna zullen Marieke en Bram vanuit de escape room een column schrijven.