Remko Palte
Operationeel manager Lichtmacht
2021 - week 43

Logistieke schakel

Maandag is normaal gesproken de start van een nieuwe werkweek, maar in de media is het normaal dat we ‘7 op 7’ projecten aan het opbouwen, draaien en afbouwen zijn. Maandagochtend is voor ons het moment om de voorgaande week de revue te laten passeren en die met elkaar te evalueren.

Ik kom er dan geregeld achter welke belangrijke rol de afdeling Logistiek in ons en ieders totale productieproces vervult. Toch staat die afdeling niet echt in de ‘spotlight’ binnen het productieproces. Wanneer deze collega’s hun werk goed doen, is het al snel een logisch en weinig uitgelicht onderdeel van het totale technische productieproces.

In het geval van Lichtmacht wordt hier juist de start gemaakt van de facilitaire operatie: geplande materialen pakken, tekorten, ontbrekende of vergeten materialen constateren en zo snel mogelijk op locatie krijgen, efficiënt en veilig inladen, transport regelen en uitvoeren naar locatie, et cetera.

Na afloop van de productie komen de materialen weer retour, worden geteld, gekeurd, getest en indien akkoord weer in de desbetreffende stellingen geplaatst, zodat ze weer op en top voor een volgend  project ingezet kunnen worden. En dat bijna 24-7-365.

Reden temeer om tijdens de start van deze week even stil te staan bij het veelal onzichtbare maar onmisbare en belangrijke werk wat door deze groep medewerkers wordt verricht in het productieproces van tv maken. Een hele fijne week gewenst.

Remko Palte
Operationeel manager Lichtmacht

De week van Remko Palte

Operationeel manager Lichtmacht
2021 - week 43