Remko Palte
Operationeel manager Lichtmacht
2021 - week 43

Buitenland

Naast de Nederlandse producties hebben we de afgelopen periode ook redelijk wat projecten in het buitenland mogen doen. Elk werelddeel is wel zo’n beetje aangedaan het afgelopen jaar.

Een mooie uitdaging voor alle disciplines en een fijn samenspel tussen opdrachtgevers, facilitaire partijen en Lichtmacht. Bij zo’n productie is het van belang dat nog nauwkeuriger wordt gekeken naar wat je meeneemt. Je komt op locaties waar andere normen (qua stroomvoorziening) zijn dan in Nederland. Zo wordt in een aantal landen met 110 volt gewerkt in plaats van 230 volt en niet al onze elektronische apparatuur kan dit aan. Voor een deel lokaal inhuren is dan soms de enige en beste optie.

Daarnaast spelen diverse transportmethoden een rol: boot, vliegtuig, auto, allemaal zaken waar je rekening mee houdt in de voorbereiding qua gewicht, afmeting en samenstelling van materiaal en de daarbij behorende documenten.
Als Lichtmacht hebben we relatief jonge crew die het werken in het buitenland als uitdaging ziet. Zeker als je nog geen gezin hebt, is het een mooie kans om je horizon te verbreden. Op deze manier wordt het dan ook door een aantal medewerkers opgepakt. Juist de afwisseling maakt het voor hen interessanter. Je leert onder diverse omstandigheden je werkzaamheden uit te voeren.

Een kleine anekdote: voor een project op Gran Canaria moest een bus naar het eiland worden gebracht. In Spanje stonden we te wachten op de boot en er komen twee wat oudere mensen naar de bus gelopen. Ze bleken al twintig jaar in Spanje te wonen, waren verrast op deze plek een Nederlandse ploeg tegen te komen en gedurende de overtocht van twee dagen hoorden we de mooiste verhalen van hen. Moraal van het verhaal: Nederlanders kom je overal ter wereld tegen en kunnen je werk nog leuker maken! Een goed weekend gewenst.

Remko Palte
Operationeel manager Lichtmacht

De week van Remko Palte

Operationeel manager Lichtmacht
2021 - week 43