Simone Meijer
Zendermanager NPO Klassiek
2023 - week 01

Levend(ig)

Klassieke muziek op de radio, de muziekkeuze en hoe je dat presenteert: het is al honderd jaar een levendige discussie. Tot dat inzicht kwam ik vorige week, toen ik mijn huiswerk maakte voor een interview op NPO Radio 1 over de geschiedenis van Hilversum 4 – Radio 4 – NPO Radio 4 – NPO Klassiek.

In mijn ogen is ons online platform daar een goed antwoord op. Niet alleen de schatkist aan muziek van de afgelopen duizend jaar, maar ook alles wat we daar mee maken bij NPO Klassiek geeft iedereen de mogelijkheid haar/diens/zijn eigen weg te vinden in de wereld van klassieke muziek, in de breedste zin van het woord

Hoe ziet de toekomst van klassieke muziek eruit? Wat kunnen en willen wij daarin betekenen? Het zijn vragen die me dagelijks bezighouden. Het traditionele concert voor een vergrijzend publiek maakt plaats voor alternatieve concertvormen, nieuw elan op social media, festivals buiten de concertzaal en projecten met maatschappelijke partners. Daar zijn wij bij en samen met de omroepen spelen we ook een belangrijke rol in die ontwikkelingen. Want klassieke muziek is levende muziek, voor iedereen

Terwijl ik hier de laatste woorden tik van mijn vrijdagcolumn, realiseer ik me dat deze week een bijzondere was. Terwijl Nederland nagenoot van de kerstdagen en de jaarwisseling, werkte mijn gouden team vol toewijding en enthousiasme aan de geboorte van NPO Klassiek. Ik bof maar met zo’n fantastische groep mensen aan mijn zijde.  

En als je binnenkort de auto instapt en aan de knoppen van de radio zit, blijf dan even hangen bij NPO Klassiek. Er is zo veel te ontdekken!

Simone Meijer
Zendermanager NPO Klassiek

Foto: NPO Klassiek/Kim Krijnen 

De week van Simone Meijer

Zendermanager NPO Klassiek
2023 - week 01