Anouk Kamminga
Hoofdredacteur Media VPRO
2020 - week 12

Lente

De lente is vandaag officieel begonnen. Een tijd om er op uit te gaan, lekker naar buiten. Bloesem aan de bomen, knoppen die uitkomen, zonnetje dat langzaam zijn best doet om door de wolken te breken en veel mensen die zich verheugen op lentekriebels.

Raar om in deze tijd met z’n allen zoveel mogelijk binnen te moeten blijven, maar het is niet anders. Foto’s op Insta van personeel uit de zorg met borden in hun hand: I go to work for you, you stay at home for me, laten ons realiseren dat we hier niet onverantwoordelijk mee om moeten gaan.

Vandaag laatste blog hier, ik vond het bijzonder om in deze rare week elke dag iets te schrijven. Het maakte me extra bewust van alle bezigheden en processen waar ik normaal gesproken niet echt bij stilsta. Mooie gesprekken met collega’s, de veerkracht die iedereen liet en laat zien, een nieuwe manier van contact en die zachter en begripvoller lijkt.

Er wordt keihard gewerkt overal, nog steeds. Aan het zo goed mogelijk maken van lopende titels, aan nieuwe programmering bedenken en aan het inventariseren van hoe we om moeten gaan met programma’s die (met pijn in ons hart) on hold gezet moeten worden.

Vanavond verheug ik me in ieder geval op een nieuwe aflevering van De Kijk van Koolhoven, deel 2 over American Gangsta’s. Het enthousiasme van Martin geeft ons vast weer inspiratie om klassiekers als The Godfather opnieuw te kijken. Ik kijk uit naar Mondo, dat komende zaterdag al om 20.30 wordt uitgezonden en een prachtige line-up biedt.

En ik verheug me ook op ZML op zondag, fantastisch om te zien hoe dit team, ook in deze tijd, keer op keer zo ontzettend scherp en creatief is en bovenop de actualiteit zit. Ook al lijkt nu de actualiteit je in te halen waar je bij staat. Sneller dan de schaduw van Lucky Luke. Tot een volgende keer en take care iedereen.

Anouk Kamminga
Hoofdredacteur Media VPRO

De week van Anouk Kamminga

Hoofdredacteur Media VPRO
2020 - week 12