Rutger Bergsma
Commercial Lead New Business bij Bindinc.
2023 - week 42

Keuzestress

Oké. Wat gaan we kijken vanavond? Waar hebben we zin in? Hmm, lastig. Film of serie? Doe maar een film. Oké. Actie of comedy? Ik heb vanavond wel zin in actie. Top! Waar beginnen we? Netflix, HBO of Disney? Netflix proberen? Yes, is goed.

De kans is groot dat je mijn vriendin en mij minimaal één keer in de week zo om half 8 op de bank ziet zitten, met name op de donderdag. We beginnen dan met een zoektocht op Netflix, om na 5 minuten zonder resultaat door te gaan naar HBO Max. Disney slaan we toch maar helemaal over en uiteindelijk zitten we op NPO 3 First Dates te kijken. Is dit herkenbaar? Of juist helemaal niet? Bij ons ligt dit geregeld aan één ding: keuzestress.

Dit is overigens niet alleen bij het uitzoeken van films of series. Ook bij Spotify scroll ik door mijn inmiddels veel te grote playlist en blijf nummers doorzappen, omdat ik daar op dat moment toch geen zin in heb. Dan weet ik mezelf geen raad en zet ik weer de radio aan. Gek genoeg gebeurt het met regelmaat dat er een nummer voorbijkomt die ik harder aan zet, terwijl ik die nog geen kwartier daarvoor in mijn eigen playlist heb doorgezapt. Two Princes van Spin Doctors was daar laatst een goed voorbeeld van. Vreemd dus dat ik dit nummer wel graag luister als iemand anders het voor me bepaalt, in dit geval Gerard Ekdom. Waar ligt dat dan aan?

Ik durf het niet te zeggen en weet ook niet of er een wetenschappelijke verklaring voor is, maar ik vind het soms gewoon prettig om mijn verstand op nul te zetten en lekker te luisteren. Luisteren, zonder elke keer na te moeten denken waar ik zin in heb. Gewoon iemand die dit voor me bepaalt. Gelukkig gaat onze nieuwe app Binge. hier ook in voorzien. Binge. is een app waar je alle films en series van alle streamingdiensten op één plek hebt.

De 1.01 versie is nu al te downloaden, maar zal eind dit jaar of begin volgend jaar met een behoorlijk vernieuwde versie officieel gelanceerd worden met een grote campagne. Als je op zoek bent naar een film of serie, kun je via Binge. gemakkelijk vinden waar deze te zien is. En dat niet alleen, je krijgt ook tips van onze redactie. Tips die je met die nieuwe versie ook nog meer kan verfijnen met persoonlijke wensen. Daar ga ik op onze donderdagavonden wel blij van worden als we weer eens last hebben van keuzestress. Tot morgen!

Rutger Bergsma
Commercial Lead New Business bij Bindinc.

De week van Rutger Bergsma

Commercial Lead New Business bij Bindinc.
2023 - week 42