Derk Laning
2018 - week 25

Iets bekennen…

Het is pas onze tweede ontmoeting, maar toch wil ik eerlijk tegen je zijn. Het is niet sexy dus ik hoop dat je het accepteert, maar ik ben een wandelaar.

Eentje die lange afstanden loopt, zoals de Nijmeegse Vierdaagse, de Amersfoortse Tweedaagse en nog veel meer. Ik heb nog geen afritsbroek, maar wel een tas met een waterslang. Zo’n wandelaar ben ik dus.

 

Wandelen is misschien niet iets wat je achter mij zoekt. Toch heeft deze hobby mij veel goeds gebracht. Behalve goede beenspieren en bijzondere ervaringen, heb ik ook iets fantastisch ontdekt tijdens een van mijn wandelingen in de bossen van Hilversum.

 

Ik had er tien kilometer opzitten toen ik toe was aan wat gezelschap. Na een kleine zoektocht kwam ik Erland Galjaard tegen. Onderweg naar Paleis Soestdijk vertelde hij me uitgebreid over zijn ontslaggesprek met Humberto Tan. Een uur later was hij uitgepraat. Dat kwam goed uit, want in de verte zag ik het bos van een prachtig Star Wars-land ontstaan.

Wist je dat er in dat park attracties komen waar we tot nu toe alleen van konden dromen? Het lijkt me fantastisch. Ondertussen begon ik aan de terugweg naar huis. Rappers Sef en Faberyayo praten met Joris Luyendijk over zijn leven. Een gesprek waar ik ademloos naar luister tot ik niet veel later thuis kom.

Ik zeg het maar even voor de zekerheid: deze wandeling vond écht plaats. Al waren Erland, Joris, Sef en Faberyayo er natuurlijk niet écht bij. En was ik ook niet in Star Wars-land. Ik luisterde namelijk naar podcasts. Iets wat ik door veel wandelen ontdekte en ik kan niet anders zeggen: ik ben groot fan. Sterker nog: ik durf te zeggen dat er een grote toekomst bestaat voor Podcasts. Mits ze een kans krijgen.

Er is van alles beschikbaar. Van inspiratie tot nieuws en van jargon tot een lesje Spaans. Mocht je er dus nog nooit één hebben geluisterd, doe dat dan vooral. Dat kan namelijk via Spotify, iTunes of Pocket-casts. Want het mooiste van alles? Het kost je he-le-maal niks.

Derk Laning
Beeldredacteur Pauw & Jinek