Claire Arens
2018 - week 11

Ideeën genoeg

Het is wat vreemd om te zeggen op maandag morgen, na het eerste lente-achtige weekend, maar ik vind het heerlijk om ’s ochtends aan te komen bij mijn werkplek VondelCS, het media- en cultuurlab van AVROTROS, midden in het Vondelpark. Afgelopen zaterdag was het nog vergeven van de ‘Molloten’ voor de finale van Wie Is De Mol, nu is de rust wedergekeerd. Relatieve rust want het is weer tijd om aan de slag te gaan met InAir.Amsterdam.

InAir.Amsterdam is het internationale drone filmfestival van AVROTROS dat 2 mei plaatsvindt, met een internationale drone filmcompetitie waarvan we de winnaar bekendmaken tijdens de award ceremony en een heus drone filmfestival met workshops, presentaties, drones et cetera. VondelCS wil creatief talent dat voor innovatie zorgt op het gebied van media en cultuur een podium geven. Nu doen we dat door een podium te bieden aan drone filmmakers en een te gekke dag te organiseren voor iedereen die daar alles over wil weten en dronefanaten in het algemeen.

Mijn eerste afspraak vandaag heb ik met het team van InAir.Amsterdam. Jan van Lieshout, programmamaker bij AVROTROS en geestelijk vader van InAir, zit er al. Zijn hoofd ontploft van de ideeën voor het festival. Leuk, maar nieuwe ideeën betekenen meestal ook extra werk en met maar zeven weken te gaan, wordt het een hele klus om daar te komen met wat we nu voor ogen hebben.

Directeur van VondelCS, Lidy klein Gunnewiek, met een enthousiaste ‘can do’ mentaliteit zit er ook al. Eerst nemen we de cijfers door. De eerste weken hebben we een geweldige wereldwijde fan-base opgebouwd met 27.000 volgers op Facebook. En met hoogstaande inzendingen van Pakistan tot Alaska. Meten is weten, ik hou van cijfers. Qua inzendingen liggen we nog steeds voor op schema. We maken een voorselectie van de mooiste inzendingen van de week. Beelden waarvan je hart sneller gaat kloppen, zoals die in onze compilatie van afgelopen week van Sam Peacocke uit New Zealand met Become the light. Tot slot stemmen we de inhoud van het festival af op de NPO3 registratie die op 6 mei wordt uitgezonden.

Het gaat boven verwachting maar het aantal Nederlandse inzendingen valt nog wat tegen. We willen er natuurlijk een onvergetelijk gaaf festival van maken en roepen daarom iedereen, publiek en omroepen op om hun mooiste drone filmwerk in te sturen. Producenten, dronegekkies, filmpjesmakers! Bij deze zijn jullie uitgenodigd om mee te doen! En natuurlijk om te komen naar het festival. Kijk hier voor meer informatie.

Claire Arens
Projectleider inAir.Amsterdam, AVROTROS