Azadeh Baghery
2018 - week 38

IBCC

Eerst even voorstellen: mijn naam is Azadeh Baghery en ik ben account manager bij Interxion (spreek uit als InterAction), de grootste Nederlandse datacenterleverancier.

Kort samengevat zorg ik ervoor dat mediabedrijven toegang krijgen tot ultrasnelle en betrouwbare internetconnecties en cloudverbindingen vanuit onze datacenters zodat hun content snel en gemakkelijk overal beschikbaar is voor de eindgebruiker. Het is dan ook niet gek dat ik dezer dagen, net als vele andere collega’s uit het mediavak op de IBC te vinden ben. Morgen, dinsdag 18 september, is de laatste dag van deze enorme beurs in Amsterdam met 15 hallen vol broadcast en mediatechniek.

Het zal me niet verbazen als dit event vanaf volgende jaar IBCC heet, oftewel International Broadcasting and Cloud Convention, want steeds meer content en techniek komt tegenwoordig uit de cloud, zo blijkt wel weer na een rondgang in de RAI. En die cloud wordt ondergebracht in datacenters die onder andere door Interxion gebouwd en geëxploiteerd worden.

Ik denk dat er geen andere industrie is waar de impact van digitale transformatie zo groot is geweest als in de media. Toen Interxion twintig jaar geleden werd opgericht in Amsterdam, konden wij niet vermoeden dat anno 2018 zoveel interesse zou zijn vanuit mediabedrijven voor onze diensten. Tegelijkertijd betwijfel ik of veel mediabedrijven twintig jaar geleden verwachtten dat hun workflows momenteel voor een groot deel in het IT-domein zouden plaatsvinden.

Of het nu om editing of playout gaat, de rekenkracht, betrouwbaarheid en snelheid van moderne datacenters zoals die van Interxion maakt het leven van mediabedrijven steeds eenvoudiger en draagt bij aan een optimale end user experience.

De komende dagen zal ik meer vertellen over Interxion en de rol die wij spelen in het digitale landschap. Het wordt voor mij best een drukke week die we vrijdag zullen afsluiten met het slaan van de eerste paal van ons nieuwste datacenter AMS10 op onze Amsterdam Schiphol Campus. Dat belooft een gezellige netwerkbijeenkomst te worden waar je overigens van harte welkom bent. Je kunt je hier aanmelden. Ik hoop je dan vrijdag te zien!

Azadeh Baghery
Account manager Interxion