Azadeh Baghery
2018 - week 38

De Ronde van Interxion

Terwijl ik dit typ (vrijdagochtend 08:00), staan er een stuk of 20 collega’s op hun racefiets klaar bij ons datacenter AMS7 voor de “Ronde van Interxion”. Een tour langs onze acht datacenters in Amsterdam, via Schiphol Rijk, langs Westpoort, vervolgens Science Park om te eindigen naast ons nieuw te bouwen AMS10, toch zo’n 60km heb ik begrepen! Ik hoop maar dat mijn sportieve collega’s niet te veel tegenwind krijgen want het waait behoorlijk. Zet ‘m op!

Overigens staat AMS11 ook al op de planning, die kan over een paar jaar ook op de route. We groeien enorm door, in Nederland en in de rest van Europa, en dat doen we zo duurzaam mogelijk. Dat begint al bij het feit dat bedrijven veel minder energie verbruiken bij ons ten opzichte van een eigen datacenter in huis (on premise). Door onze schaalgrootte, specifieke kennis en wijze van werken zijn we veel efficiënter hetgeen dus feitelijk energie bespaart.

We werken verder uiteraard uitsluitend met groene stroom en ook het gebruik van warmte- en koude opslag maakt dat we steeds energie-efficiënter worden.

Straks heb ik een meeting met mijn marketingcollega’s over restwarmte van datacenters. Op 10 oktober, tijdens de Dag van de Duurzaamheid, zijn we namelijk present op het congres dat de Dutch Data Center Association organiseert over dit onderwerp. Branche breed zijn we met diverse innovatieve initiatieven bezig om de warmte die we produceren (alle servers in onze datacenters) voor andere doeleinden te gebruiken. Bijvoorbeeld om kassen of woningen te verwarmen. Enfin, ik laat het je graag eens zien tijdens een rondleiding door een van onze datacenters.

Dit was alweer mijn laatste bijdrage aan deze ‘Week van’, ik vond het bijzonder leuk om te doen, dank aan Broadcast Magazine voor de gelegenheid. Fijn weekend!

Azadeh Baghery
Account manager Interxion

De week van Azadeh Baghery

2018 - week 38