Azadeh Baghery
2018 - week 38

Gamen op afstand

Sinds kort doen we aan gamen bij Interxion. Sterker nog, we hebben de beschikking over tientallen van de snelste en meest geavanceerde gamecomputers die er in de wereld te vinden zijn.

Maar ik zal het maar meteen toegeven, het zijn geen PlayStations en X-Boxen die hier in onze lunchroom staan opgesteld, waar we met z’n allen onze vrije tijd op doorbrengen. Het betreft een nieuw online gaming platform dat in een van onze datacenters is neergestreken. Het is niet moeilijk om te raden waar het platform precies staat, want het lawaai van de servers is al buiten de serverruimte te horen.

Voordat je die ruimte wilt betreden, is het dan ook wel handig om zo’n game headset op te zetten, het liefst met noise canceling… Onze engineers denken daar echter heel anders over. Zij kijken elkaar juist vol verwondering aan bij het binnenkomen van de serverruimte: “Hoor je die GPU’s? Dat is weer eens wat anders dan gewone CPU’s!”

Bij een Formule 1-wedstrijd schijn je hetzelfde effect te hebben als de ronkende motoren van Verstappen en Hamilton langsrazen op het circuit. Zonder keihard geluid is de beleving een stuk minder. Maar goed, dat gaming platform binnen ons datacenter is natuurlijk niet toegankelijk voor onbevoegden en dat is niet voor niets. Het moet immers 24/7 blijven draaien zodat de duizenden gamers vanuit heel Europa supersnel kunnen spelen.

Dit wordt niet alleen mogelijk gemaakt door onze strikte beveiligingsmaatregelen, maar ook door de ultra low latency verbindingen waar dergelijke platforms toegang tot hebben vanuit onze datacenters. En dan heb ik het over een wereld waar elke milliseconde telt. Als gamer wil je immers het gevoel hebben dat je thuis op je console aan het spelen bent.

Die snelheid is tevens de reden dat ook OTT-partijen bij ons komen: een consument wil snel en makkelijk kunnen doorspoelen op zijn smartphone. En dat kan alleen als je een supergoede verbinding hebt.

Azadeh Baghery
Account manager Interxion

De week van Azadeh Baghery

2018 - week 38