Anca Beije
Directeur Born4Jobs
2023 - week 38

Hoe het begon

Superleuk dat ik gevraagd ben om jullie een weekje mee te nemen in mijn (werk)leven; de wereld van recruitment voor muziek, media en entertainment.

En terwijl ik de onderwerpen voor deze rubriek overdacht, schoten mijn gedachten terug naar hoe het ooit begon; aan de keukentafel, met verse baby, in ons oude huis in Hilversum. Na jaren voor The Box, music television you control 😉 te hebben gewerkt als Marketing Manager stapte ik over naar de VARA. En in die tijd kwam er eigenlijk altijd wel iemand op mijn pad die op zoek was naar een nieuwe baan en mij vroeg of ik niet iets wist. En ik wist ook meestal wel iets, dus hé, waarom zou ik dat niet professioneel aanpakken?

Aldus gedaan. CV’s werden toen nog heen en weer gefaxt (!), waarbij je vooraf zeker moest weten dat er iemand aan de andere kant stond te wachten want discretie boven alles. En bij gebrek aan kantoor werkte ik veel in koffietentjes en andere gelegenheden; heerlijke tijd, het voelde zo vrij! En, niet onbelangrijk, het loonde. Er was nog niemand die zich specialiseerde in recruitment voor media dus ik ging als een speer. Niet in de laatste plaats omdat ik enorm blij werd (en nog steeds word) van het vak.

Inmiddels is mijn baby 23, hebben we een heerlijk kantoor in het oude Kantongerecht (tegenover de Jonge Haan, tegenwoordig de Eendracht) en doe ik dit werk nog steeds met net zoveel plezier. Al is er de afgelopen jaren natuurlijk wel het een en ander gebeurd; het steeds veranderende medialandschap, diverse crises en vergeet corona niet, misschien wel de meest spannende, uitdagende periode ooit in het bestaan van Born4Jobs. Wij weten inmiddels dat wij ook kunnen werven en selecteren voor andere branches zoals de overheid. Maar wat een feestje dat de coronamaatregelen niet meer nodig zijn, voor iedereen, maar in het bijzonder voor onze branche!

Anca Beije
Directeur Born4Jobs

De week van Anca Beije

Directeur Born4Jobs
2023 - week 38