Anca Beije
Directeur Born4Jobs
2023 - week 38

En alles werd anders

Gisteren eindigde ik met corona, ga ik nu mee starten. Want het heeft ons ook iets gebracht; meer vrijheid en daarmee, hopelijk, meer werkgeluk. Mensen die voorheen 4 of 5 dagen in een drukke file stonden doen dat nu misschien nog 2 of 3 keer per week en werken de rest van de tijd lekker thuis.

En dan heb je dus tijd over voor andere belangrijke dingen; koken bijvoorbeeld, sporten, wandelen of een goed gesprek met de kids. Ik merk het om me heen; niet alleen bij mijn eigen collega’s maar ook bij kandidaten die ik spreek en ik vind het een goede ontwikkeling en het voelt weer een beetje zoals aan het begin van Born4Jobs in 2001.

Het is sowieso één van de meest leuke kanten aan dit werk; het diepere contact met mensen. Want om iemand zo goed mogelijk te leren kennen tijdens een intakegesprek, moet de ander wel wat dieper durven gaan. En dat is mooi, niet alleen omdat ik, hoe beter ik iemand ken, beter kan inschatten waar diegene goed zou passen, er zijn ook kandidaten én opdrachtgevers die steeds weer terugkomen en ik dus steeds beter leer kennen. Er zijn een paar voorbeelden van kandidaten die al de derde of vierde keer door mij zijn bemiddeld inmiddels. Ooit noemde iemand mij ‘de rode draad in haar leven’. Hoe mooi is dat?

Corona gooide een paar jaar roet in het eten, gesprekken via beeldbellen blijven meestal aan de oppervlakte, al was het alleen al omdat je eerst een kwartier bezig bent met de instellingen; hoor je mij? Ik zie je niet. Oh wat gek, ik zie jou wel 😉

Maar genoeg over corona; we gaan vandaag lekker brainstormen over een partnership met Amsterdam Dance Event in 2024, nu al zin in!

Anca Beije
Directeur Born4Jobs

De week van Anca Beije

Directeur Born4Jobs
2023 - week 38