Rowan Blijd
Allround programmamaker bij o.a. KRO-NCRV
2021 - week 10

Haagse vrouwen

Het is Internationale Vrouwendag! En niet zomaar een. We staan aan de vooravond van historische verkiezingen. Nog nooit voerden zoveel vrouwen de kandidatenlijsten aan als dit jaar. In alles wat ik maak, vind ik vrouwen empoweren ontzettend belangrijk. Dus je begrijpt dat ik deze dag niet zomaar aan me voorbij laat gaan.

 

Voordat ik verder ga, zal ik mezelf even voorstellen: Ik ben Rowan Blijd, programmamaker en presentatrice bij KRO-NCRV. Daar maak ik onder andere het programma Spot On. Wekelijks publiceren we met een all women team onze geliefde talkshow met thema’s als ondernemerschap, liefde & relaties en mentale gezondheid. Daarnaast ben ik voorzitter bij de jongerensectie van de NVJ, Vers in de Pers. Daar maak ik me hard voor innovatie en inclusie. In de tijd die ik overhoud, schrijf, produceer en presenteer ik graag voor anderen (en mezelf).
Genoeg te doen dus. En meer dan genoeg om jou over te vertellen deze week. Laat ik beginnen bij de video met een aantal vrouwelijke (kandidaat) Kamerleden dat ik de afgelopen week heb gesproken. Voor Spot On ging ik richting Den Haag om hen aan de tand te voelen over hun politieke opvattingen. Van het CDA tot Bij1, allemaal hadden ze één ding met elkaar gemeen: de politici willen de positie van vrouwen in Nederland verbeteren. Hoe ver ze daar stuk voor stuk in gaan, verschilt echter wel.
Het stemt me hoopvol dat de partijen op dit vlak het met elkaar eens lijken te zijn. Ik ben benieuwd hoe Nederland eruit zou zien met alleen maar vrouwen aan de macht. Vast een stuk meer eensgezind.

Rowan Blijd
Allround programmamaker bij o.a. KRO-NCRV

Fotografie: Estelle Schiricke voor Spot On

De week van Rowan Blijd

Allround programmamaker bij o.a. KRO-NCRV
2021 - week 10