Rowan Blijd
Allround programmamaker bij o.a. KRO-NCRV
2021 - week 10

Choose your battles

Volgend jaar neem ik vrij met Internationale Vrouwendag. There, I said it. Gisteren was het zo druk op mijn werk dat ik niet eens echt stil kon staan bij een dag als Vrouwendag. Vind ik zonde.

Gisteravond hostte ik een digitale feestelijke bijeenkomst van #DatMeenJeNiet. Een groep jonge ambitieuze mensen zet zich al ruim in een jaar in tegen online discriminatie op diverse manieren. In 2017 deed ik dat zelf al door middel van de succesvolle online campagne #BennieBeige. Een campagne die succesvol was en me tegelijkertijd aan het twijfelen bracht over mijn werk in de media. Maar daarover later deze week meer.

Het hosten van de bijeenkomst gaf me een boost aan energie na een pittige werkdag. We spraken met elkaar over onder andere je energie geven aan de juiste dingen; choose your battles. Iedereen wil de wereld namelijk beter maken, maar je moet daarbij nooit de zorg voor jezelf uit het oog verliezen. Waak dus over je energie, is wat ik gisteren hoorde. Dat was een goede reminder voor mezelf na een dag keihard werken.

Vandaag start ik mijn dag daarom met een andere intentie: wat kan ik voor mezelf doen om mijn dag zo aangenaam mogelijk te maken? Is dat de dag starten met een lekkere huisgemaakte cappuccino? Mezelf dwingen om eindelijk eens goed pauze te nemen en een wandeling te maken? Of is het duidelijk mijn grenzen aangeven en voor de verandering op tijd stoppen met werken? Wat het ook is, vandaag kies ik voor mezelf.

Rowan Blijd
Allround programmamaker bij o.a. KRO-NCRV

Fotografie: Estelle Schiricke voor Spot On

De week van Rowan Blijd

Allround programmamaker bij o.a. KRO-NCRV
2021 - week 10