Herman Dummer
Programmamanager Dutch Media Week
2022 - week 40

Game Day

Wat een enerverende avond gisteren!! En wat ben ik trots op de winnaar van onze allereerste Dutch Media Week Award, Ikenna Azuike, en de positieve impact die hij het afgelopen jaar met zijn werk heeft weten te creëren. 

Zoals de jury al zei: een voorbeeld voor vele mediamakers! Maar terug naar vandaag, waar het de hele dag draait om games. Vorig jaar was er al een eerste samenwerking met de Dutch Games Association en Control Magazine tijdens de uitreiking van de Dutch Game Awards. Dit jaar hebben we deze samenwerking verder uitgebouwd tot een volledige dag: Dutch Game Day.
Een dag gericht op de game-industrie, waar professionals en experts een kijkje in hun keuken geven met tips en tricks over het maken van een succesvolle game. En ook vandaag lopen er weer vele jonge mediatalenten rond. Zo krijgen vmbo-leerlingen de hele week een kijkje achter de schermen bij de totstandkoming van de vele talkshows.
Vandaag gaan ze bovendien een aantal masterclasses op het gebied van gaming volgen om daarna op het expoplein kennis te maken met de vele game-bedrijven die daar hun nieuwste games showcasen. Wie weet kunnen ze meteen hun netwerk uitbreiden en alvast een mooie stageplaats regelen. En ook vandaag wordt weer een latertje. Al moet ik nog kiezen welke award-show ik vanavond ga bijwonen: de uitreiking van de Haagse Media Awards of die van de Dutch Game Awards. Maar welke ik ook kies, het wordt ongetwijfeld een feestje.

Herman Dummer
Programmamanager Dutch Media Week 

De week van Herman Dummer

Programmamanager Dutch Media Week
2022 - week 40