Dorette Kuipers
Eindredacteur TV AVROTROS
2020 - week 27

Een wereldbaan én een droomreis

Als eindredacteur van tv-programma’s bij de AVROTROS heb ik een wereldbaan. Dat ik daarnaast jaarlijks ook als fotografiegids een reis naar Antarctica kan maken, is natuurlijk helemaal super.

In mijn ogen is Antarctica de mooiste plek op aarde. Maar ja, als je daar op een schip zit terwijl corona wereldwijd om zich heen grijpt, dan wordt het op een andere manier spannend dan ik verwacht had toen ik aan boord stapte. En ván boord stappen werd vervolgens nog een heel ding.

In onze geplande retour-haven Ushuaia (Zuid-Argentinië) waren we niet welkom en tijdens onze onverwachte zevendaagse zeereis naar Buenos Aires, hoorden we dat ook die stad ons niet wilde hebben. Uiteindelijk mochten we in Uruguay aanmeren en kon ik vanuit Montevideo via meerdere vliegvelden terug naar Nederland.

Toch was ik aangenaam verrast toen ik onlangs weer door Oceanwide gebeld werd met de vraag of ik komende winter beschikbaar ben voor maar liefst zeven trips. Maar hoe graag ik daar in het Zuiden ook vertoef, ik hou het komend seizoen bij twee trips. Ik heb veel te leuk werk bij de AVROTROS om er nu vijf maanden uit te stappen.

Het is ook heel fijn dat ik mijn televisiewerk ook in coronatijden goed kan voortzetten. En of mijn gidswerk in januari naar de Falklands, South Georgia en Antarctica door kan gaan, is natuurlijk nog de vraag. Maar om meerdere redenen hoop ik van harte dat ik ook in 2021 mijn wereldbaan met een droomreis kan combineren.

Dorette Kuipers
Eindredacteur van diverse Kunst en Cultuurprogramma’s

De week van Dorette Kuipers

Eindredacteur TV AVROTROS
2020 - week 27