Dorette Kuipers
Eindredacteur TV AVROTROS
2020 - week 27

Aan de Amsterdamse grachten …

Vandaag staat in het teken van het Prinsengrachtconcert. In de ochtend een overleg bij het hotel waar wij jaarlijks te gast zijn en ’s middags een eerste repetitie met de jonge talenten die bij het KinderPrinsengrachtconcert gaan optreden.

Ofwel, zowel het middag- als het avond Prinsengrachtconcert gaan dit jaar door! En daar ben ik superblij om want ik kan onomwonden zeggen dat mijn collega’s en ik het Prinsengrachtconcert zien als onze ‘kers-op-de-taart-productie’.

Het is heel speciaal om het best gewaardeerde klassieke muziekprogramma van het jaar op die unieke locatie te faciliteren en samen te kunnen werken met topmusici die dit optreden nooit zullen vergeten. Zo schreef de bekende pianist Lang Lang in zijn biografie dat zijn Prinsengrachtconcert een van de hoogtepunten uit zijn muzikale carrière is.

Natuurlijk krijgt ons jaarlijkse sfeervolle klassieke muziekfeest een andere invulling omdat de concerten niet op het water mogen plaatsvinden. Dat zou veel te veel mensen aantrekken die waarschijnlijk ook niet op anderhalve meter afstand van elkaar kunnen blijven. De jaarlijks duizenden boot- en kadebezoekers, moeten het dit jaar hebben van onze tv- en radio-uitzending.

Op zaterdag 22 augustus kunnen zij genieten van topmusici (de namen kan ik nog niet prijsgeven) die optreden in de binnentuin én op het dak van het hotel. Dus we blijven de locatie trouw. Ondertussen blijven wij optimistisch dat we volgend jaar de Prinsengracht weer heerlijk kunnen transformeren tot de grootste openlucht concertzaal van Nederland.

Dorette Kuipers
Eindredacteur van het (Kinder-)Prinsengrachtconcert

De week van Dorette Kuipers

Eindredacteur TV AVROTROS
2020 - week 27