Annewil Neervens
2019 - week 11

Douze Points

Gisteren kwam ik terug van een aantal dagen New York, en wat een week is het geweest. Vanaf de heenvlucht al hoorde ik Sinatra ‘Start spreading the news’ als op een loopje in mijn hoofd zingen.

New York is geweldig natuurlijk, maar in Nederland gebeurde er ook zó veel, dat ik het bijna jammer vond dat ik juist nu weg was. De Women’s March, de Klimaatmars, Merel bleek de Mol… En Duncan Laurence, die met ‘Arcade’ onze inzending voor het Eurovisie Songfestival 2019 presenteerde.

Zaterdagochtend kwamen de blije Slack-jes binnen: ‘Arcade’ is nummer 1 trending op YouTube en door een miljoen views gegaan. Nogmaals luisterend naar het nummer in de warme hotelkamer kreeg ik een koude rilling. De tekst, de opbouw, de melodie, het blijft hangen. Dit liedje beklijft.

Mijn collega’s hadden gelijk. Zij hoorden het nummer eerder dan ik en konden het direct mee neuriën. Voor hen was het duidelijk: Duncan gaat winnen. Bookmakers beamen dat. Op het moment van schrijven staat Nederland met stip op 1 (21%) bij Eurovisionworld. Nummers 2 en 3 blijven met respectievelijk 12% en 10% ruim achter.

Als ik even later de hoteldeur achter me sluit en de New Yorkse straten op loop, is Frank ineens weg en hoor ik mezelf binnensmonds zingen: ‘Loving you is a losing game’.

Annewil Neervens
Programmamanager Online AVROTROS

De week van Annewil Neervens

2019 - week 11