Annewil Neervens
2019 - week 11

Afscheid en begin

Op de afscheidsborrel van een collega stond ik ineens naast een andere collega. Iemand die ik wel eens had zien lopen, maar nooit eerder had gesproken. Je kunt niet iedereen kennen in een bedrijf zo groot als de mijne, maar als je dan zo naast elkaar staat voelt het toch een beetje, tja.. awkward.

Gelukkig schoot mijn bijna ex-collega te hulp en introduceerde ze ons. Hij bleek producer en vertelde enthousiast over zijn aankomende projecten, én dat hij graag meer met mijn afdeling wil samenwerken.
Toen ik laatst nadacht over het leukste aspect aan mijn baan, was de diversiteit aan werkzaamheden het eerste dat me te binnenschoot. Deze week alleen al heb ik gesprekken gevoerd over het uitbouwen van onze kunstcommunity online, ben ik samen met een presentator een pilot voor een YouTube-serie aan het uitwerken, denk ik met de afdeling contentbeheer na over het archiveren van online video en bespreek ik met de werkgroep ideeën die zijn gepitcht voor nieuwe podcasts.

Door dit gesprek realiseerde ik me dat dat slechts ten dele waar is; het allerleukst zijn de mensen. Het is vast een enorm cliché, maar iedere keer als ik iemand van een andere afdeling leer kennen omdat we samen aan een nieuw project werken, als ik mijn team vol energie uit een brainstorm zie komen, of als ik steeds hetzelfde stomme grapje maak met die ene collega als we elkaar tegenkomen op de gang, wordt het bevestigd.

En zo kreeg ik er bij het afscheid van de ene collega, weer een nieuwe bij.

Annewil Neervens
Programmamanager Online AVROTROS

De week van Annewil Neervens

2019 - week 11