David Vink
2019 - week 26

De (zater)dag voor de lokale journalistiek

Deze week begon eigenlijk zaterdag al. Met de Dag voor de Lokale Journalistiek. Een dag waarop we met een 90-tal gasten, voornamelijk vertegenwoordigers van Noord-Hollandse Lokale Omroepen een uitermate inspirerende dag beleefd hebben. Onze samenwerking met lokale omroepen gaat ver maar is geenszins dwingend. We moeten er beiden beter van worden en zaterdag deelden we onze kennis met deze tot op het bod gemotiveerde professionele amateurs.

Na een inspirerende inleiding van Jacky de Vries, de geestelijk vader van ons ‘regio-model’, waren er workshops op het terrein van life verslaglegging, interviewen, koppen maken, insta stories, creativiteit, online video, Mojo en onderzoeksjournalistiek.

De moderators waren collega’s van NH Media en AT5 en enkele deskundigen uit ons netwerk. Een mooie keynote van journalistentrainer Karel van den Berg sloot deze Dag voor de Lokale Journalistiek af. Wat heb ik genoten van de drive, de leergierigheid en professionaliteit van onze partners. Mooie gesprekken over issues in de regio, ervaringen uitwisselen rond gebruikte technologieën en filosoferen over het veranderende medialandschap en zelfs over de brief van Arie Slob.

Trots op onze eigen mensen die zo graag kennis en ervaring willen delen en die zo goed snappen dat wij als betaalde regio-omroep medewerkers niet superieur zijn aan de vrijwilligers van de lokale omroepen, maar dat we samen die haarvaten van de maatschappij kunnen bereiken met kwaliteitsjournalistiek.

Geen papieren tijger, maar een werkend en productief model waar we het verste punt nog niet van bereikt hebben. Een andere zaterdag dan gebruikelijk, maar wel één die heel veel energie gaf.

David Vink
Algemeen directeur/bestuurder a.i. NH Media/AT5