David Vink
2019 - week 26

Als FC Klap dit bericht online zet…

Zit ik bij Gerard Schuiteman (RPO) en praten we over subsidie mogelijkheden en ongetwijfeld ook over de mediabrief van Arie Slob. Volgende week dinsdag verwacht ik een telefoontje van wethouder Meliani met de bestuurlijke reactie inzake de concessietoekenning in Amsterdam.

Na zo’n 30 jaar alle facetten van het media & advertising eco-systeem beleefd te hebben in allerhande commerciële omgevingen, ben ik nu echt totaal nieuwe ervaringen aan het op doen. De bestuurlijke aspecten van een publieke media-organisatie kennen hun totaal eigen dynamiek. Maar ik vind het zo ontzettend leuk!

Er is (zeker bij ons in Amsterdam) natuurlijk wel heel veel aan de hand, dus wellicht krijg ik een beetje een overdosis, maar de dynamiek is zeker niet minder impactvol dan eerdere uitdagingen in mijn carrière. Het is -net als in de commerciële sector- zoeken naar nieuwe inkomensbronnen, het innoveren met technologie, het maken van cross media-verbindingen, het vinden van kostenrationalisaties, het zoeken naar slimme data toepassingen en vooral het zoeken, koesteren en coachen van talent. De uitdagingen zijn 100% vergelijkbaar. Of je nu wel/niet in een gesubsidieerd model zit; je blijft manager van een mediabedrijf en dat is elke dag weer spannend.

Zo’n ‘Week van’ doet je realiseren dat je eigenlijk een enorm leuke baan hebt en bezig mag zijn in een context van creatieve mensen en innovatieve technologie. High Tech & High Touch. Met dank aan FC Klap voor deze louterende week.

David Vink
Algemeen directeur/bestuurder a.i. NH Media/AT5