Wimar Jaeger
2017 - week 36

De straat op

Langzaam nemen media ons raadhuis over. Paarse, groene en oranje projecties zetten Dudoks’ levenswerk in een spannend licht. En de burgemeester moet op de fiets, want zijn parkeerplaats wordt bedolven onder techniek en kabels.

Ook onze wekelijkse collegevergadering is verplaatst. Van onze indrukwekkende B&W kamer naar een nabijgelegen kantoor met modern meubilair. Het raadhuis is het startpunt van een week waarin Hilversum laat zien wat bijna 20% van de werknemers in Hilversum bijna dagelijks doet: verhalen maken voor Nederland en die uitspreiden over het land en de hele wereld.

Tijdens de komende Dutch Media Week kun je ervaren hoe die verhalen in de toekomst worden gemaakt. Met behulp van virtual reality op je mobiele telefoon. VR demonstraties en de Mobile Movie Days zijn maar een paar van de vele activiteiten waar de stad de komende dagen bol van staat.

Wie verzint het dat ik precies in deze week de begroting van de gemeente Hilversum in het college moet behandelen? Hoe kan ik me nou op de cijfers concentreren als de stad volstroomt met mediaprofessionals en geïnteresseerden, die ik het liefst allemaal persoonlijk zou willen spreken? Ik wil de straat op. Naar het Media Park om de led wall van Ziggo Sport te bekijken, de lezingen bijwonen die gaan over de nieuwste mediatechnologie, big data en de nieuwste mediale plannen van de omroepen.

Ik ben zeker bij de uitreiking van de Media Diamant bij de Switch op het Joop van den Ende plein aanstaande donderdag. Iedereen een happy new year wensen. En voordat de Open Studio Dagen dit weekend beginnen, wil ik nog even een kijkje nemen in de studio’s om te zien wat allemaal wordt klaargezet voor het grote publiek dat dit weekend met tienduizenden onze verhalenfabriek binnenstroomt.

Ik denk dat ik maar een kleine drone koop en die over Hilversum laat vliegen, even bijtanken op het Dutch Drone Festival. Stiekem op mijn iPad kijken naar een mediabruisende stad, met op mijn lippen de vraag: wanneer nemen de media mij over? De anderen bespreken ondertussen in alle ernst de cijfers van de komende begroting.

Wimar Jaeger
Mediawethouder gemeente Hilversum