Wimar Jaeger
2017 - week 36

Als ik later groot ben

Ja, ik geef het toe: radio is toch het heerlijkste medium. Samen met Bart Slijkerman van United in een interview bij Business News Radio komt techniek met beleving samen. Precies waar we in de verhalenfabriek van Nederland zo goed in zijn.

Terugblikken op Dudok in Concert, vooruit kijken naar de Open Studio Dagen, met Smooth Operator van Sade op de achtergrond. Slijkerman legt uit: de langste crane camera die even in een boom vastzit, een flight camera die als een kabelbaan over het water scheert, licht en video, gametechnieken en de vinger van Ruud de Wild die letters op het raadhuis zet. Eigenlijk kwam bij het Dudokconcert, als opening van het nieuwe mediaseizoen, alle techniek samen, aldus de vakman van United. Ik praat lekker mee met een van de oordoppen van de koptelefoon op en een achter m’n oor. Ik probeer te doen alsof ik ook een professional ben. Ja ik geef toe, ik wil erbij horen.

En tegelijkertijd, terwijl Ron Lemmens ons aangenaam en heel professioneel door de radio-uitzending praat, vouwen de productiewagens van United zich uit in voorbereiding voor dit weekend waarin we de techniek en de magie achter de camera’s aan het grote publiek laten zien. Als de regen al die bezoekers maar niet weerhoudt om te komen. Heel veel van wat er te zien is tijdens de Open Studio Dagen is gelukkig binnen.

Ik ga een rondje maken onder de paraplu. Langs alle omroepen, productiehuizen en facilitairen, die enorm uitpakken. Dankbaar zal ik zijn, naar al de makers die dit weekend vrijwilliger zijn op het Media Park en in de stad zelf en die hun kijkerspubliek en luisteraars met open armen ontvangen. En stiekem hoop ik dat ik hier en daar nog even een minuutje achter een radiomicrofoon mag plaatsnemen, want ooit als ik later groot ben, word ik radiopresentator…

Wimar Jaeger
Mediawethouder gemeente Hilversum