Frans Kok
Hoofd Communicatie NMO
2023 - week 20

Countdown

Ruim 32 jaar geleden verliet ik de School voor Journalistiek in Kampen en eindelijk zit ik op de plek waarvoor ik ben opgeleid. In de tussentijd was ik vooral bezig met communicatie- en mediaonderzoek. Óók een mooi vakgebied waarbij interviewen, schrijven en presenteren belangrijke vaardigheden zijn, dus zo vreemd was die richting niet. 

Sinds twee weken mag ik mij ‘Hoofd Communicatie NMO’ noemen. Een nieuwe functie binnen het Nationaal Media Onderzoek en voor mij persoonlijk een prachtige rol. NMO heeft namelijk een belangrijk en relevant verhaal te vertellen. Het gaat immers om veel meer dan alleen cijfers. De belangen rondom bijvoorbeeld kijk- en luistercijfers zijn gigantisch. We liggen onder een vergrootglas en dat brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee, voor mij en mijn veertien NMO-collega’s.

Mijn functie had ook ‘Hoofd Lanceringen’ kunnen heten. De lift-off van het nieuwe NMO Luisteronderzoek vond begin dit jaar plaats en in de komende maanden werken we verder aan de lancering van het vernieuwde NMO Kijkonderzoek: maandag 28 augustus staat met vetgedrukte kapitalen in mijn agenda genoteerd en alle verloven zijn ingetrokken. Ook het nieuwe NMO Online bereiksonderzoek zal dit jaar alle aandacht krijgen.
Lanceringen vragen om veel uitleg aan de markt en dat gaan we dan ook met veel energie en enthousiasme doen. Het wordt een drukke zomer. Het aftellen is begonnen.

Frans Kok
Hoofd Communicatie NMO 

De week van Frans Kok

Hoofd Communicatie NMO
2023 - week 20