Randall Spann
Music Director NPO FunX
2022 - week 46

Borrelplankje

Het is alweer vrijdag. Bijna weekend! Tijd voor nationale sport van Nederland. Nee, ik bedoel geen voetbal, maar ‘borrelen‘. En voor FunX Talent. 

In de vorige column heb ik uitgelegd hoe belangrijk nieuwe artiesten voor FunX zijn, dus we doen ook ons best om ze zo vroeg mogelijk een podium te bieden. En dat gaat best aardig. Zo is Snelle ooit doorgebroken dankzij het meedoen aan FunX Talent. Dat hij daarna een hele ‘snelle’ switch naar 100% NL heeft gemaakt, zullen we hem maar vergeven.

Terug naar FunX Talent. Een wekelijks programma waarbij we elk kwartaal een competitie van zes weken starten. Altijd met een thema, zes kandidaten én met een uiteindelijke winnaar die een half jaar lang gegarandeerd airplay krijgt op FunX. Een leuke en toegankelijke manier om jonge artiesten te stimuleren.

En dat is eigenlijk ook wat FunX is. De zender waar je het hele jaar nieuwe muziek hoort. Muziek die je niet snel tegenkomt op andere zenders. Muziek waarvoor je Shazam gebruikt om erachter te komen wie het eigenlijk is. Muziek waarvan je weet dat Jeroen Pauw nooit precies gaat weten hoe hij de naam van de artiest moet uitspreken. En vooral muziek die voor een glimlach op je gezicht zorgt. Als dat lukt, dan zijn wij tevreden.

Fijn weekend, doe rustig aan met die bitterballen en drink vanavond maar een biertje namens mij!

Randall Spann
Music Director NPO FunX