Ziggo Sport verliest uitzendrechten Formule 1
dinsdag 18 mei 2021

Ziggo Sport verliest uitzendrechten Formule 1

Ziggo Sport raakt vanaf volgend jaar de uitzendrechten van de Formule 1 kwijt aan de Nordic Entertainment Group. Dat bevestigen bronnen aan het AD. Dat betekent een aderlating voor Ziggo, die tijdens de start van het raceseizoen nog ruim 2 miljoen kijkers trok op zijn kanalen.

“Het Scandinavische bedrijf biedt substantieel meer geld dan Ziggo Sport op dit moment betaalt”, zegt een ingewijde tegen het AD. Ziggo Sport heeft het nieuws inmiddels bevestigd.

De impact voor de kijker is nog onduidelijk. Nordic Entertainment Group heeft momenteel geen betaalzender in Nederland, waar Formule 1 fans straks kunnen kijken. Het Scandinavische bedrijf zou een eigen televisiekanaal kunnen beginnen, maar zou de beelden – net als bij de Champions League – ook kunnen verkopen aan een bestaande zender die hiervoor het diepst in de buidel tast.

Darts
Nordic Entertainment Group zou ook in onderhandeling zijn over de koop van andere sportrechten als de Bundesliga. Ook zou het bedrijf darts willen weghalen bij RTL 7. “Op dit moment zijn we in gesprek en we hebben nog geen formeel besluit vernomen”, reageert RTL hierop. Naar het WK darts keken afgelopen januari fors minder mensen, nadat Michael van Gerwen in de kwartfinales verloor. De finale trok 626.000 kijkers.

Bron: AD/BM

Bericht delen